Azamat Zhangulov, KMG International: Vânzarea pachetului de 26% din Petromidia se poate face abia peste 6-7 luni, nu cred că plata se face în acest an

Azamat Zhangulov, KMG International: Vânzarea pachetului de 26% din Petromidia se poate face abia peste 6-7 luni, nu cred că plata se face în acest an

Azamat Zhangulov spune că suma de 200 de milioane de dolar este disponibilă încă de acum doi ani, dar statul trebuie să rezolve o serie de paşi procedurali    FOTO David Muntean

Vânzarea pachetului de 26,6% din Petromidia se va putea face numai peste 6-7 luni, din cauza procedurilor statului român, a declarat Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al KMG International, astfel că reprezentanţii Rompetrol nu cred că tranzacţia se va putea finaliza în acest an şi nici plata făcută în 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statul român a semnat în 2013 un memorandum cu grupul Rompetrol, care prevedea achiziţia unui pachet de 26,6% din acţiunile Petromidia contra a 200 de milioane de dolari, plus realizarea unui fond care să realizeze investiţii de până la un miliard de dolari.
 
Licitaţia pentru pachetul de 26,6% din Petromidia trebuia să se realizeze anul trecut, dar statul nu s-a înţeles cu Rompetrol asupra proiectelor pe care să le realizeze fondul de investiţii. Fostul ministru ale Energiei Răzvan Nicolescu declara în toamna anului trecut că Rompetrol a propus cumpărarea de benzinării de la Petrom şi ceilalţi competitori şi realizarea unei centrale pe cogenerare la Năvodari. 
 
Autorităţile doresc realizarea de investiţii noi, care să genereze locuri de muncă, iar proiectele să aibă şi o eficienţă economică sporită.
 
Nicolescu propusese anul trecut realizarea unui combinat de îngrăşăminte în zona Dobrogea.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările