„Revizorul“ lui Gogol, într-o nouă adaptare la Teatrul Naţional

„Revizorul“ lui Gogol, într-o nouă adaptare la Teatrul Naţional

Actorul Marius Manole îl va interpreta pe Ivan Hlestakov, personajul principal din „Revizorul“

Spectacolul „Revizorul“, după textul lui Nikolai Vasilievici Gogol, este repus în scenă, pe 11 octombrie, de o echipă formată exclusiv din români, la Teatrul Naţional Bucureşti. Reprezentaţia este regizată de Felix Alexa şi se va mai desfăşura pe 19 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Noul spectacol se va juca pe scena Sălii Studio, care revine cu această ocazie, după o pauză de aproape trei decenii, în circuitul teatral.

„Revizorul“ este o piesă despre izbitoarea trivialitate a vieţii, despre vulgaritatea omului, despre ipostazele răului absolut, surprins în banalitatea cotidianului. Poate fi considerată O comedie neagră, o satiră crâncenă la adresa corupţiei, la fel de feroce pe vremea lui Gogol, ca şi în zilele noastre. Felix Alexa propune o viziune regizorală modernă, o poveste care se petrece în ziua de azi. 

Un spectacol născut din disperarea de a trăi într-o lume aflată în criză extremă, dar şi un spectacol de un umor caustic, văzut ca singura armă de supravieţuire. O montare cu o trupă avându-i protagonişti pe Marius Manole şi Mihai Constantin.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările