Interviurile FNT. „Transmutaţiile” lui Dragoş Buhagiar, la Adevărul Live VIDEO

Interviurile FNT. „Transmutaţiile” lui Dragoş Buhagiar, la Adevărul Live

Dragoş Buhagiar va fi prezent în cadrul Festivalului Naţional de Teatru cu două sepctacole în care semnează scenografia, respectiv „Iulius Cezar” (T.M. Cluj) şi „Cafeneaua” (T.N. Iaşi), ambele în regia lui Silviu Purcărete, dar şi cu o expoziţie personală, venisată la Muzeul Naţional de Artă al României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dragoş Buhagiar s-a născut pe data de 19 august 1965, la Brăila. A absolvit Academia de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" Bucureşti, promoţia 1992. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din 1995 si membru al UNITER din 1993. A semnat scenografii importante atât pentru spectacole de teatru sau filme, cât şi pentru spoturi publicitare şi evenimente corporatiste.
 
A folosit în teatru experienţa acumulată în publicitate. Decorurile sale se constituie în imagini deosebit de spectaculoase. Dragoş Buhagiar urmăreşte crearea unor spaţii de joc care se modifică permanent. Obiectele de scenă trebuie să fie în interacţiune cu actorii.
 
Pe 22 octombrie, de la ora 12.00, la Muzeul Naţional de Artă al României se va vernisa expoziţia „Transmutaţii”, o instalaţie realizată de Dragoş Buhagiar special pentru Festivalul Naţional de Teatru.
 
Celebrul scenograf a fost invitat la Adevărul Live, în cadrul Interviurilor FNT.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările