"Furtuna" existenţială a regizorului David Esrig

David Esrig, în timpul repetiţiilor de la "Athanor", Academia de Teatru şi Film din Germania  FOTO: npt.ro/ Simona Chiţan

Regizorul David Esrig  susţine până pe 27 august la Academia „Athanor“ din Burghausen, în sudul Germaniei, un atelier cu spectacolul  "Furtuna", în cadrul celei de-a patra ediţii a atelierului de artă dramatică „În căutarea teatrului existenţial“, susţinut sub forma unui masterclass intitulat "Gheorghe Dinică".

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul „Furtuna", un vis al lui David Esrig ce se vrea realizat după 40 de ani, va fi montat în România, ca o coproducţie a mai multor teatre.
 
Pentru regizorul care i-a avut actori fetiş pe Marin Moraru sau Gheorghe Dinică, spectacolul "Furtuna"  a fost o răscruce, mai ales după ce interzicerea acestei producţii la Teatrul Naţional din Bucureşti în 1973 l-a determinat să-şi modifice parcursul existenţial, alegând calea exilului. 
15 tineri actori români, de la Teatrele Odeon din Bucureşti, Craiova, Timişoara şi Cluj, au fost selectaţi de regizor pentru a participa la cursurile din cadrul acestui atelier. 
 
De la Teatrul Odeon participă Dan Bădărau, Mihai Smarandache, Ioana Anastasia Anton, Paula Niculiţă), de la Teatrul Naţional din Cluj (Radu Largeanu şi Anca Hanu), de la Teatrul Maghiar din Cluj (Borcsa Balazs Bodolai şi Petho Aniko), de la Teatrul Naţional din Craiova (George Costea şi Cătălin Băicuş), de la Teatrul German din Timişoara (Olga şi Silvia Torok), de la Teatrul Nottara - Cristina Păun, de la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu (Cristina Flutur).
 
La masterclassul de la Burghausen participă şi tineri actori neangajaţi in vreun teatru: Istvan Teglas, Cosmina Stratan, Cezar Grumăzescu, Sara Ciuciulete, Simona Pop, alături de Florin Vidamski, cel care lucrează de mai mulţi ani cu David Esrig, doctorant UNATC.
 
Cursurile  de la "Athanor", care au început pe 27 iulie şi continuă până la sfârşitul lunii august, sunt susţinute de regizorul David Esrig şi de profesori colaboratori ai Academiei de Teatru şi Film de la Burghausen, printre care Walter Anihhofer, Rainer Dobernig, Nora Horlacher, Evelin Kohl, Ilse Lauer, Yves Mark.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările