12 zile de teatru „pe pâine“ la Festivalul Dramaturgiei  de la Timişoara

12
zile de teatru „pe pâine“ la Festivalul Dramaturgiei  de la
Timişoara

Imagine din spectacolul "Toys", de Saviana Stanescu, regia Tompa Gabor     FOTO: TNTm

O nouă ediţie a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti, FEST-FDR2017, va începe duminică, 14 mai, la Timişoara.

Organizat de Teatrul Naţional din oraşul de pe Bega şi susţinut de Primăria Timişoara şi Consiliul Local Timişoara, FEST-FDR este, conform organizatorilor, unicul festival din România care se concentrează în egală măsură pe spectacolul de teatru pe text românesc şi pe relevarea identităţii acestuia în fluxul dramaturgiei europene, evidenţiind, totodată, teatralitatea tuturor formelor de artă a spectacolului.

Gândit ca un pol important al dramaturgiei româneşti şi ca punct de convergenţă al artelor spectacolului, FEST-FDR a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale României.

Nu în ultimul rând, FEST-FDR îşi consolidează dimensiunea culturală,  civică  şi socială care l-a impus în context european, fapt demonstrat de obţinerea label-ului european EFFE (Europe for Festivals – Festivals for Europe).

Ediţia 2017 a FEST-FDR este plasată în contextul unui concept extrem de prezent în societatea contemporană: IDENTITATE.

La fel ca în anii precedenţi, secţiunea dedicată spectacolului de teatru pe text românesc – FDR – panoramează anul teatral anterior în viziunea teatrologului Oana Borş, selecţionerul festivalului, în timp ce secţiunea FEST este dedicată artelor spectacolului şi spectacolelor în aer liber. Programul de spectacole va fi completat cu întâlniri, dezbateri, lansări de carte şi alte evenimente."

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările