Papa Francisc a inaugurat noul centru de la SNSPA al Fundaţiei Scholas Occurrentes

Papa Francisc a inaugurat noul centru de la SNSPA al Fundaţiei Scholas Occurrentes

Papa Francisc a inaugurat, joi, 21 martie, în cadrul unei videoconferinţe, noul centru al Fundaţiei Scholas Occurrentes, din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) în Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul centru, unic în Europa de Est, reprezintă un proiect mult-aşteptat şi care a putut fi realizat datorită semnării unui acord între José María del Corral, preşedinte la nivel global al Scholas Occurrentes, şi rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, cu participarea preşedintelui Senatului SNSPA, Iordan Gheorghe Bărbulescu, directorul Departamentului de Relaţii internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA).

Videoconferinţa la care a participat Papa Francisc a fost transmisă din sediul Scholas Global, Palatul San Calixto, Vatican şi a fost realizată înainte de vizita pe care Suveranul Pontif o va face în România la sfârşitul lunii mai.

În timpul videoconferinţei, Papa Francisc a urat bun venit altor noi sedii şi proiecte ale Scholas, care va primi tineri de diferite naţionalităţi, participanţi la diversele proiecte pe care această fundaţie le desfăşoară în domeniul sportului, artei şi a tehnologiei.

Videoconferinţa a putut fi urmărită prin streaming prin intermediul site-ului Scholas: www.scholasoccurrentes.org

Despre Scholas Occurrentes

Scholas Occurrentes este o organizaţie internaţională a dreptului pontifical prezentă în 190 de ţări şi care, prin reţeaua sa, integrează mai mult de 446 000 de şcoli şi reţele educaţionale. Misiunea sa este de a realiza integrarea în societate a elevilor din mediile socio-economice dezavantajate, prin propuneri tehnologice, sportive şi artistice care promovează educaţia din perspectiva culturii consensului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările