Intalnire cu proza austriaca de azi

Ieri, sediul Uniunii Scriitorilor din Romania a gazduit o interesanta intalnire a publicului roman cu prozatorul austriac Manfred Rumpl si scriitura sa. Prezentat de atasatul cultural al Ambasadei

Ieri, sediul Uniunii Scriitorilor din Romania a gazduit o interesanta intalnire a publicului roman cu prozatorul austriac Manfred Rumpl si scriitura sa. Prezentat de atasatul cultural al Ambasadei Austriei la Bucuresti, dl. Reinerd Schubert, scriitorul este autor a patru romane, dintre care ultimul, "Zirkusgasse" (Fundatura Circului), a trezit un mare interes in randurile cititorilor si ale criticii. Initial, electrician autorizat, Manfred Rumpl isi ia licenta in filosofie si incepe sa publice proza in anul 1986. Primeste doua importante premii: in 1993, Premiul Literar "Aspecte" al ZDF, si, in 1996, Premiul Criticii Germane. La intalnirea cu publicul roman s-au citit, in romana si in germana, pagini din ultimul roman al scriitorului, care propune o viziune inedita asupra lumii din perspectiva unui personaj principal cantarind 170 de kilograme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: