Trei cărţi-bijuterie pentru şcolari, adaptate după originalul britanic. Citiţi în exclusivitate pentru „Adevărul“ fragmente din aceste atlase-minune

Trei cărţi-bijuterie pentru şcolari, adaptate după originalul britanic. Citiţi în exclusivitate pentru „Adevărul“ fragmente din aceste atlase-minune

Astăzi copiii încep şcoala

La Editura Humanitas vor apărea pe 15 septembrie trei cărţi minunate pentru copii şi părinţi deopotrivă. Sunt trei atlase unice prin bogaţia informaţiilor şi felul în care au fost structurate, cu ilustraţii realizate în peniţă şi colorate digital şi informaţii uşor de reţinut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Animalium de Richard Wilkinson şi Jo Nelson, Historium de Katie Scott şi Jenny Broom şi Hărţi. O călătorie prin ţările, mările şi culturile lumii de Aleksandra Mizielinska şi Daniel Mizielinski sunt cele trei atlase, primul de zoologie, al doilea de istorie şi ultimul de geografie, primele două fiind adevărate muzee între coperţi în care vizitatori de toate vârstele pot cerceta exponate şi admira animale din vechime sau uimitoare colecţii de vestigii arheologice.

„Scriind despre obiectele din Historium, am vizitat deopotrivă lumea antică şi culturi care sunt încă vii. M‑am ospătat la banchetele celţilor, m‑am luptat cu perşii, am făcut negoţ cu regii africani, am admirat picturile pe stâncă ale aborigenilor, am construit temple măreţe şi am participat la tot felul de ritualuri străvechi. Iar acum vă invit şi pe voi să faceţi la fel.“ – Jo Nelson, autoarea cărţii Historium

Fragment în exclusivitate din Animalium

Bun venit la Animalium!
Acesta este un muzeu cum n-aţi mai vizitat vreodată! E deschis 24 de ore din 24, 7 zile din 7, colecţiile sale se mândresc cu o varietate fără egal din cele mai grozave creaturi de pe Terra şi fiecare exemplar e într-o stare excelentă şi prezentat în cele mai fine detalii.
Hoinăriţi prin paginile muzeului, faceţi un tur al galeriilor şi priviţi cum ia naştere viaţa pe Pământ. Fiecare capitol vă poartă spre altă aripă a muzeului, unde sunt expuse diferite clase de animale: reptile, păsări sau mamifere. Speciile sunt aranjate în ordinea evoluţiei vieţii, astfel încât să ilustreze modul în care s-a dezvoltat regnul animal. Veţi vedea chiar voi cum a evoluat arborele vieţii, pornind de la un simplu burete marin la uluitoarea varietate de animale ce populează astăzi Pământul.

Cercetaţi fiecare exponat. În unele săli este expus câte un grup de animale înrudite; descoperiţi caracteristicile comune şi citiţi textul ca să aflaţi mai multe despre asemănările dintre ele. Veţi vedea ce se întâmplă în laboratoarele de disecţie ale muzeului şi veţi putea studia scheletul şi organele interne ale animalelor.

Veţi descoperi terarii şi veţi observa habitatele adăpostite de fiecare, forfotind de viaţă sub toate formele ei. Veţi afla cum diferite zone climatice întreţin viaţa ecosistemelor şi veţi învăţa cum au evoluat speciile de-a lungul a milioane de ani, adaptându se perfect la mediul înconjurător.
Acesta este singurul muzeu care, între două coperte, găzduieşte şi animale din vechime, şi din ziua de azi; şi uriaşe, şi minuscule; şi feroce, şi neajutorate, aşa încât poftiţi în Animalium şi bucuraţi-vă de regnul animal în toată splendoarea lui.

Fragment în exclusivitate din Historium

Curatorii muzeului Historium au chibzuit mult asupra exponatelor. Chiar şi un obiect mic poate oferi o imagine captivantă a unui mod de viaţă din Antichitate, dar ar fi nevoie de un muzeu neînchipuit de mare pentru a înfăţişa toată bogăţia şi varietatea culturilor din trecut.

În Historium se regăsesc, prin obiectele lor, doar o parte dintre civilizaţiile lumii, dar sperăm că vă vom inspira să exploraţi şi altele. Sunt expuse obiecte rituale sau de cult, obiecte funerare, podoabe, măşti de teatru, instrumente de scris, unelte şi obiecte utile în viaţa de zi cu zi, arme şi însemne ale puterii.

Vizitând muzeul, veţi putea compara diversele civilizaţii. Probabil că veţi observa asemănări; dar veţi găsi şi diferenţe. Unele denumiri şi teme vor apărea iar şi iar, dezvăluind legături surprinzătoare. Nu veţi face o simplă expediţie în jurul lumii, ci şi o călătorie în timp, din vremea topoarelor de mână făurite din piatră în urmă cu un milion de ani, în Africa, până la ceramica lucrată în secolul al X‑lea de indienii pueblo din America, conform unei tradiţii vii chiar şi‑n zilele noastre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările