Anonimul se vede la Bucureşti

Anonimul se vede la Bucureşti

Regizorul sud-coreean Park Chan-wook, la Sf. Gheorghe                                           FOTO: Florin Ghioca

Retrospectiva Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL debutează joi, 8 septembrie, la Cinema Elvira Popescu. Publicul bucureştean va putea vedea, în perioada 8- 11 septembrie, o selecţie a filmelor din Competiţia de lungmetraj, Competiţia de scurtmetraj, cât şi din secţiunile non-competitive ale Festivalului.

Filmele declarate câştigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate duminică, 11 septembrie, începând cu ora 20.30: Trofeul ANONIMUL 13- THE LAND OF THE ENLIGHTENED, regia Pieter-Jan De Pue, Belgia, Cel mai bun scurtmetraj străin- EDEN HOSTEL, regia Gonzaga Manso, Spania, Cel mai bun scurtmetraj românesc- O NOAPTE ÎN TOKORIKI, regia Roxana Stroe, precum şi scurtmetrajul HOPPTORNET/ TEN METER TOWER, regia Axel Danielson şi Maximilien van Aertryck, Suedia- câştigător al Premiului Ovidiu Bose Paştină, acordat de Fundaţia Anonimul.
 
Cele 3 scurtmetraje din cadrul secţiunii Actori în spatele camerei vor fi proiectate vineri, 9 septembrie, de la ora 23.00: CURMUDGEONS, cel mai recent scurtmetraj semnat de Danny DeVito- prezentat la Festivalul de Film Tribeca 2016-, KITTY, debutul regizoral al lui Chloë Sevigny şi EN MOI, debutul Laetitiei Casta- ambele prezentate în cadrul Semaine de la Critique, Cannes 2016.

Duminică, 11 septembrie, de la ora 18.30 vor fi prezentate 3 scurtmetraje româneşti în afara competiţiei, semnate de regizorii Constantin Popescu- NINEL, Dan Chişu- DE CE PE MINE?, respectiv Matei Lucaci-Grunberg- OASE PENTRU OTTO.

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro şi la librăriile Anthony Frost, Kyralina, Hecate, Humanitas de la Cişmigiu, Humanitas Kretzulescu şi Humanitas Auchan, la preţul de 15 lei.

Festival pass-ul ce asigură accesul la toate proiecţiile din cadrul Retrospectivei ANONIMUL 13 este de asemenea disponibil pe eventbook.ro, la preţul de 60 lei.

Retrospectiva ANONIMUL 13 va avea loc în Bucureşti, la Cinema Elvira Popescu în perioada 8- 11 septembrie.

ANONIMUL 13 s-a desfăşurat în perioada 8- 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Invitatul special al ediţiei a fost regizorul coreean Park Chan-wook, recompensat cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuţia sa la frumuseţea cinematografiei universale.

Curatorul de film Ludmila Cvikova a semnat selecţia pentru secţiunea competiţională de lungmetraj, în timp ce criticul de film Irina-Margareta Nistor a selectat titlurile din cadrul secţiunii de scurtmetraj.

Ediţia a 13-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările