Stiri despre viitor

  314 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Filmele în care viitorul a fost anticipat cu precizie. Producţia din 1993 care a ilustrat tragedia produsă la World Trade Center nouă ani mai târziu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Filmele în care viitorul a fost anticipat cu precizie. Producţia din 1993 care a ilustrat tragedia produsă la World Trade Center nouă ani mai târziu

  Industria filmului pare însă a-i contrazice pe oamenii de ştiinţă care afirmă că viitorul nu poate fi anticipat cu precizie. Numeroasele producţii conţin aspecte, situaţii politice, sociale sau militare, şi elemente de tehnologie regăsite în realitate câteva decenii mai târziu. Inclusiv tragedia de la 11 septembrie 2001 este ilustrată profetic.

 • Nu există nu poţi, există nu vrei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu există nu poţi, există nu vrei

  Am auzit asta de mii de ori. Mama a crescut într-un bordei, într-o familie de ţigani, într-un sat sărac şi uitat de lume care nu este nici acum electrificat complet. Bunicii nu aveau încălţări şi bunicul nu a avut niciodată o curea pentru pantaloni. Mama avea de mers 6 kilometri până la şcoală, iar iernile din Budrea sunt dure şi cu multă zăpada.

 • Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei

  Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

 • Viitorul (sumbru) al cărbunelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul (sumbru) al cărbunelui

  Cărbunele a jucat un rol esenţial în dezvoltarea umanităţii, în revoluţia industrială şi în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a miliarde de oameni de pe întreg globul.

 • Lunile şi anii care vin. Sau niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lunile şi anii care vin. Sau niciodată

  Am obosit. Au trecut atâţia ani. Vine o vreme când te întrebi „cine naiba sunt eu“. Au fost atâtea nopţi de furie şi atâtea zile alergate nici eu nu ştiu prea bine încotro. Au fost atâtea dimineţi în care m-am trezit cu capul în zeci de direcţii diferite şi nu îmi dau seama dacă cele cărora le-am acordat prioritate au fost alegerile corecte.

 • Vulnerabilităţile UE şi aterizarea cu picioarele pe pământ: Viitorul posibil al Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vulnerabilităţile UE şi aterizarea cu picioarele pe pământ: Viitorul posibil al Europei

  Proiectul european a fost întotdeauna rezultatul unei viziuni, a unor vizionari, a unor lideri de excepţie, capabili să convingă statele europene, pe proprii concetăţeni şi să dirijeze spre o realitate plăsmuită din imagini şi aspiraţii, bazată pe principii şi valori comune, cu largă respiraţie etică. De unde şi valenţa idealistă a unui asemenea proiect, dar şi crearea de aşteptări şi speranţe nemăsurate.

 • Clujul este primul oraş din estul Europei finanţat de la Bruxelles pentru pregătirea revoluţiei industriale 4.0. Ce presupun proiectele de 5,6 milioane de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clujul este primul oraş din estul Europei finanţat de la Bruxelles pentru pregătirea revoluţiei industriale 4.0. Ce presupun proiectele de 5,6 milioane de euro

  Cluj-Napoca este unul dintre cele 22 de oraşe care vor beneficia de o finanţare totală de 92 milioane de euro, prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), pentru soluţii inovatoare în ceea ce priveşte abordarea unor provocări urbane, cum ar fi calitatea aerului, schimbările climatice, locuinţele, locurile de muncă şi competenţele pentru economia locală.

 • VIDEO BMW Vision iNEXT - un gând din viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO BMW Vision iNEXT - un gând din viitor

  BMW Vision iNEXT - Foarte automatizat, fără emisii şi complet conectat, concept carul reuneşte, pentru prima dată, domeniile de inovaţie strategice ale BMW Group într-un Vision Vehicle. În acelaşi timp răspunde la o întrebare esenţială: "Cum va arata un automobil care se poate deplasa atât autonom, cât şi condus de utilizator?"

 • Ce joburi dispar în viitor şi cum ne vor ajuta roboţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce joburi dispar în viitor şi cum ne vor ajuta roboţii

  Ce vrei să te faci când o să ajungi mare? Este întrebarea care li se pune cel mai des copiilor. Indiferent de răspuns, e greu de anticipat ce le rezervă viitorul micuţilor noştri pentru că atunci când vor ajunge la maturitate, mulţi ar putea să facă meserii care, deocamdată, nu au fost inventate.

 • Despre România (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre România (II)

  În ultimii ani, am urmărit cu atenţie discursul tipic al politicianului român. Discursurile echilibrate, bine argumentate, menite să găsească soluţii au fost excepţionale prin absenţă. Predominante sunt discursurile ilogice, manipulative, arogante şi, nu rar, apocaliptice.

 • Despre România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre România

  Cred că România, odată cu schimbarea clasei politice, îşi va putea atinge rapid potenţialul. Cred că discuţiile bine argumentate, purtate de experţi, vor înlocui scandalul aproape permanent în care trăim azi. Cred că avem nevoie de partide puternice conduse nu de lideri mesianici, ci de grupuri de oameni deştepţi, profesionişti şi oneşti. Voi face tot posibilul să ajungem acolo.

 • Convinge-mă: de ce să intru în politică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Convinge-mă: de ce să intru în politică?

  Am din ce în ce mai des discuţia asta. Am avut discuţii relativ similare şi în guvernul technocrat, când o mulţime de oameni foarte bine intenţionaţi, dar şi alţii foarte vocali, preocupaţi de binele tărişoarei şi gata de orice sacrificiu, deveneau brusc loviţi de incapacitate când auzeau de problemele sistemice, orarul de lucru şi mai ales de plata la guvern sau în ministere.

 • Diasporei, cu drag. Şi cu 5 răspunsuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diasporei, cu drag. Şi cu 5 răspunsuri

  Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

 • Iartă-ne, România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iartă-ne, România

  Iartă-ne, România, că te-am amăgit să crezi că vei fi bine când ai scăpat de boala comunismului. Iartă-ne că am permis să fii abuzată, siluită şi furată de cleptomani şi idioţi, că am asistat cu indiferenţă cum şmecheri şi hoţi te-au violat repetat, iar noi ne-am întors capul, cu laşitate şi ruşine.

 • Întoarcerea acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea acasă

  Am ajuns în România la o bucată de noapte. Am venit într-un avion plin de oameni întorşi de la muncă, cu sacoşe mari de rafie la bagajul de cală, albastre sau portocalii, cu flori mari, sub petalele cărora se înghesuia toată avuţia adunată peste an.

 • Alba-neagra, da-i mai mult neagră. Rău!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba-neagra, da-i mai mult neagră. Rău!

  În ultima vreme, toată lumea pare că joacă alba-neagra, fiecare jucându-şi atuul conform propriului interes. Trăim într-o lume tot mai tulbure, în care albul se poate transforma subit în negru, în care nimeni nu mai ţine cont de reguli, de înţelegeri, de tratate, de valori, de cuvânt şi bun simţ, de onoare, demnitate. Nesiguranţa se accentuează zi de zi, într-un ritm accelerat, iar binele se poate metamorfoza oricând în rău.

 • Despre noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre noi

  Călătoresc mult prin ţară. Mă întâlnesc şi vorbesc cu mulţi oameni. Oameni oneşti, cu bun-simţ. Oameni care îşi doresc o viaţă normală, o Românie fără scandaluri inutile, fără manipulări şi victimzări, cu o clasă politică decentă şi serioasă. Oameni sătui de circari şi de nebuni.

 • Joaca de-a focul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joaca de-a focul

  "În cazul în care autorităţile publice sunt interesate de adevărul vieţii copiilor noştri, de viitorul acestei ţări? Urmăriţi activitatea, observaţi implicarea şi apreciezi realizările. foc de ars grădiniţe, şcoli, spitale, din fericire fără victime. "

 • Televizorul, votul bunicilor şi liniştea în familie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Televizorul, votul bunicilor şi liniştea în familie

  Aveţi bunici pe care nu îi puteţi desprinde de anumite posturi de televiziune şi care votează pentru cei care promit că dau ceva în plus la pensie? Nu sunteţi singuri. Suntem mulţi, foarte mulţi în situaţia asta. Sau măcar am fost.

 • Între
tâmpenie şi iresponsabilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între tâmpenie şi iresponsabilitate

  Prim-ministrul României confundă capitala Letoniei cu cea a Estoniei în timpul vizitei oficiale la Riga. Preşedintele Parlamentului conduce o maşină de sute de mii de euro primită cadou de la unul dintre fugarii daţi în urmărire de Interpol.

 • Sănătatea, ce deziluzie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sănătatea, ce deziluzie!

  Ieri, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care a corectat unele din nedreptăţile produse cu legea salarizării personalului bugetar. Luni după luni, ne-am tot minunat de obtuzitatea guvernanţilor din Ministerele Muncii şi de Finanţe, de incapacitatea de a accepta că ceea ce au legiferat nu corespundea cu realităţile din spitale.

 • Şi ce o să
faceţi pentru noi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi ce o să faceţi pentru noi?

  Sunt de două săptămâni secretar de stat la Ministerul Muncii. Am un şofer - un pic şocat de faptul că îl folosesc foarte rar, nu de alta, dar metroul este mult mai rapid. Peste câteva săptămâni o să renunţ de tot la serviciile lui, aflând sumele uriaşe care se duc din banul public pe şoferii din ministere.

 • Statul sunt Eu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul sunt Eu!

  Ca să fim sinceri cu noi însine, singurul lucru sănătos pe care poţi să îl faci astăzi e să fugi din România. Mai sunt doi ani în care se poate schimba ceva, iar dacă la sfârşitul alegerilor din 2020 nu reuşim să scăpăm de PSD lucrurile nu mai pot fi schimbate pentru restul vieţilor noastre. Sună apocaliptic, dar e cât se poate de real.

 • Mobilitate electrificată cu şi fără limite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mobilitate electrificată cu şi fără limite

  Pininfarina a trâmbiţat acum câteva zile, la Roma, lansarea pe piaţă, în 2020, a unui hiperautomobil de lux, „las´că vă arătăm noi ce e aia electrificare!“ Giuvaerul botezat PF0, al cărui prototip va fi prezentat în anul viitor, este proiectat pentru fapte mari, foarte mari: acceleraţie de pe loc până la 100 de kilometri la oră în două secunde şi până la 300 în 12 secunde. Viteză maximă: 400 km/h.