stiri despre regina elisabeta

În Germania, cele trei partide membre ale aşa-numitei coaliţii-semafor, de la culorile partidelor – roşu social-democraţii SPD, galben liberalii FDP, verde ecologiştii – au bătut palma pe un document de 12 pagini ce deschide drumul, de luni, negocierilor concrete de coaliţie.

acum 9 ore · comentarii (11)

Este vorba de ceva mult mai important decât de o serie de măsuri decise de politicieni şi militari cu efecte directe pe lanţul de comandă şi control. În esenţă, este un semnal deosebit de clar şi important care priveşte funcţionarea mecanismelor statului într-o democraţie reală în momentul în care mecanismele acesteia sunt aplicate conform unei decizii centrale şi imposibil de negociat, discutat sau refuzat.

acum 8 ore · comentarii (43)

...al culturii, privind aspectul muzical stilistic; iar aceasta într-o preţioasă relaţie dintre muzicienii formaţiei cvartetului de coarde, în mod particular, şi cele câteva mari epoci ale culturii muzicale europene; repertoriul este vast, cuprinde creaţii din perioada clasicismului muzical vienez de mijloc de secol XVIII şi până spre deceniile de mijloc ale secolului trecut.

acum 1 ora · comentarii (0)

În Austria nu a avut loc doar o schimbare la vârf, cea a cancelarului Sebastian Kurz cu Alexander Schallenberg, fostul ministru de externe. Kurz a evitat la limită ca partidul său să plece de la guvernare după scandalul de corupţie în care este implicat personal, a evitat un vot de neâncredere în Parlament dar consecinţele pe termen lung pentru ÖVP şi pentru PPE sunt semnificative.

Atunci când i-a chemat la Cotroceni pe liderii partidelor politice, pentru a numi un nou premier, Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că nu-i deloc sigur că prima rundă a consultărilor „va duce la o soluţie”. După ce a ascultat ce-au avut de zis formaţiunile parlamentare, preşedintele l-a desemnat, totuşi, pe Dacian Cioloş drept candidat la postul de prim-ministru. A văzut Iohannis cu adevărat în şeful USR o soluţie?

Vorbim despre urgenţa unui guvern valid, despre crizele multiple care afectează profund România, despre sentimentul de neîncredere totală al populaţiei faţă de instituţiile statului. În plus, Forin Cîţu este pur şi simplu detestat de majoritatea cetăţenilor, de presă, de politicieni. Sub presiunea crizelor, fără un reset al guvernării, o supapă pentru calmarea spiritelor, nu se ştie până unde se va întinde revolta populară în iarna care vine.

În acest material vom prezenta o serie de articole importante din presa chineză (23-30 septembrie 2021) consacrate proiectului AUKUS, Federaţiei Ruse, cooperării UE cu China, excluderii companiilor ruseşti şi chineze de la construirea unei noi unităţi în centrala nucleară din Cehia şi „alianţa sino-rusă”.

acum 2 zile · comentarii (35)

Următorul interviu este imaginar, însă doar în ceea ce priveşte o parte din întrebări. Răspunsurile lui George Enescu sunt reale, culese din presa vremii, din diferite dialoguri cu jurnaliştii români.

acum 2 zile · comentarii (3)

Într-o ţară nenormală la cap, tot mai mulţi români din toate categoriile, din toate clasele, de toate vârstele, au tendinţa să se comporte anormal. Această boală incurabilă se manifestă tot mai radical, la nivel de atitudine şi mentalitate, creând prăpastii de netrecut în relaţiile cu ceilalţi români, tot mai puţini, care îşi doresc o normalitatea firească, o Românie sănătoasă mintal, trupeşte şi spiritual în care să trăiască împreună în pace.

acum 2 zile · comentarii (11)
Modifică Setările