Charles al III-lea dorește o încoronare modestă în comparație cu cea a reginei Elisabeta

0
Publicat:

Charles al III-lea, actualul șef de stat al Regatului Unit, care i-a succedat Elisabetei a II-a după decesul acesteia, plănuieşte o ceremonie de încoronare mai modestă decât cea a mamei sale în 1953, relatează miercuri ziarul 'The Mirror'.

Regele Charles al III-lea / Foto Arhivă
Regele Charles al III-lea / Foto Arhivă

După cum a aflat publicaţia britanică din surse regale, această încoronare ar urma să fie mai scurtă şi mai puţin costisitoare, în comparaţie cu fastul care a înconjurat încoronarea Elisabetei a II-a la 2 iunie 1953, la Westminster Abbey din Londra, după ce i-a succedat tatălui său, George al VI-lea, la 6 februarie 1952.

Acesta va fi încoronat tot la Westminster Abbey, dar surse regale consultate de ziar au declarat că monarhul doreşte ca ceremonia să reflecte lumea modernă.

Evenimentul, care este aşteptat să aibă loc în iunie 2023, va trebui să rămână fidel vechilor tradiţii, scrie Agerpres.

De asemenea, tabloidele relatează că numărul membrilor familiei regale care lucrează pentru Casa Regală ar putea fi redus la şapte: regele, regina consoartă, prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Kate, prinţesa Anne şi conţii de Wessex, Edward şi Sophia.

În mod tradiţional, încoronarea noilor monarhi britanici are loc în anul următor accederii la tron, în semn de respect pentru regele sau regina decedată.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite