Boris Johnson a povestit cum a decurs ultima întâlnire cu regina Elisabeta

0
Publicat:

Boris Johnson, fostul prim-ministru al Marii Britanii, a mers alături de succesoarea sa Liz Truss la regina Elisabeta, la Balmoral, cu două zile înainte de moartea acesteia.

Boris Johnson și regina Elisabeta / Foto Arhivă
Boris Johnson și regina Elisabeta / Foto Arhivă

Într-un discurs în parlamentul de la Londra, acesta a spus că „regina era la fel de radiantă, de informată și de fascinată de politică pe cât îmi aminteam și la fel de înțeleaptă în sfaturile ei decât oricine cunosc”.

„Avea acel impuls de a-și îndeplini datoria care a călăuzit-o aproape zece decenii până în momentul în de la Balmoral, cu doar trei zile în urmă, când pleca cel de-al 14-lea prim-ministru și îi ura bun venit celui de-al 15-lea. Cu mintea ei ageră și curiosă a devenit cel mai mare om de stat și diplomat dintre toți”, a mai spus Johnson, potrivit HotNews.

De asemenea, fostul premier al marii Britanii a afirmat că „i s-a pus un nod în gât” când a fost rugat să vorbească despre regină la timpul trecut., precizând că s-a sufocat și nu a mai putut continua.

Boris Johnson, a transmis pe Linkedin condoleanțe familiei regale și a afirmat că 8 septembrie a fost cea mai tristă zi pentru britanici.

„Valuri peste valuri de mâhnire se întind de la Balmoral – unde sunt alături de familia regală - și se despart mult peste granițele țării de-alungul acelui mare Commonwealth de țări pe care atât de mult l-a prețuit și care a prețuit-o la fel.”, a scris Johnson.

Acesta a lăudat devotamentul reginei în cele 7 decenii în care a avut grijă de țara ei. În același timp, a amintit că regina Elisabeta a dat și un moștenitor Marii Britanii și a încheiat mesajul: „deși, cu voci înecate de tristețe, putem acum spune cu încredere cuvintele God Save The King!”.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite