O scrisoare a reginei Elisabeta a II-a, scoasă la licitație. Epistola datează din 1966

0
0

 Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit în luna septembrie, la vârsta de 96 de ani, iar vânzarea scrisorii se va face la o casă de licitații din Germania.

Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani FOTO Shutterstock
Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani FOTO Shutterstock

Casa de licitaţii Eppi, al cărei sediu general se află la Stuttgart, va pune în vânzare, sâmbătă, o scrisoare pe care fosta suverană a redactat-o pe două pagini în anul 1966, consemnează Agerpres.

Scrisoarea i-a fost adresată sportivei germane Etti Plesch, născută Maria Grafin von Wurmbrand-Stuppach, ai cărei cai au câștigat de două ori prestigioasa cursă hipică Epson Derby din Anglia.

În acea scrisoare, fosta suverană s-a declarat încântată de o fotografie a făcută acelor cai pe domeniul ei regal Sandringham şi pe care a primit-o de Crăciun din partea sportivei germane. Apoi, regina Elisabeta a II-a, pe atunci în vârstă de 40 de ani, afirma în finalul scrisorii că răbdarea este probabil cea mai importantă calitate în domeniul creşterii cailor de curse, alături de puţin noroc.

Ferdinand Benedickt Eppli, proprietarul casei de licitaţii germane, se aşteaptă ca două grupuri de persoane să fie interesate de acest document, al cărui preţ de pornire a fost fixat la 2.600 de euro.

"Există persoanele entuziasmate de efecte poştale care au o poveste interesantă sau care provin de la expeditori proeminenţi. Şi, desigur, există admiratorii familiei regale britanice", a declarat el.

Pe lângă scrisoarea fostei suverane, la licitaţia de sâmbătă va fi pusă în vânzare şi o scrisoare expediată de biroul de presă al prinţesei Diana de la Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit, pe data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, casa ei de vară din munții scoțieni.

Regina Elisabeta a murit de bătrâneţe, potrivit certificatului său de deces publicat de National Records of Scotland.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri