Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are probleme de sănătate. Membrii familiei regale, convocați la reședința din Balmoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii spun că sunt „îngrijorați pentru sănătatea Majestății Sale”, potrivit unui comunicat transmis de Palatul Buckingham și preluat de presa din Regatul Unit.

Regina Elisabeta a II-a se află la Castelul Balmoral din Scoția FOTO Profimedia
Regina Elisabeta a II-a se află la Castelul Balmoral din Scoția FOTO Profimedia

Membrii familiei regale britanice s-au grăbit să fie alături de regina Elisabeta a II-a după ce medicii s-au declarat îngrijoraţi de starea de sănătate a suveranei.Regina, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume, suferă de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham a numit "probleme episodice de mobilitate".

Fiul cel mare şi moştenitorul ei, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla, s-au dus la Castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde se află acum regina şi unde a ajuns şi fiul cel mare al lui Charles, prinţul William. Ceilalţi copii ai Elisabetei - Anne, Andrew şi Edward - aju ajuns, de asemenea, la castel.

Un purtător de cuvânt a declarat că prinţul Harry şi soţia sa Meghan, aflaţi în Marea Britanie pentru o serie de evenimente, vor călători şi ei în Scoţia,  iar în fața reședinței suveranei s-au strâns zeci de britanici îngrijorați.

Elicpterul Prințului Charles a aterizat la Balmoral FOTO Profimedia
Elicpterul Prințului Charles a aterizat la Balmoral FOTO Profimedia

Medicii au recomandat ca Regina Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, să rămână sub supraveghere medicală. Miercuri seara la ora 18.00 presa a fost informată de Palatul Buckingham că regina trebuie să se retragă de la organizarea unei ședințe a Consiliului Privat care fusese programată pentru joi.

Aseară, oficialii au spus că, după o zi întreagă de marți, Majestatea Sa acceptase sfatul medicului de a se odihni, ceea ce însemna că ședința Consiliului Privat pe care urma să o conducă a fost amânată", a transmis corespondentul Sky News de la Casa Regală.

Regina Elisabeta a II-a se află, în aceste zile, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a întâlnit și cu Liz Truss acum două zile, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru, o decizie fără precedent – toți prim-miniștrii anterior au avut întâlnirea oficială cu suverana la Londra, la Buckingham.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

„Întreaga țară e îngrijorată“

Noul prim-ministru Liz Truss a fost printre primii care i-a urat astăzi sănătate Majestății Sale: „Întreaga țară este profund îngrijorată de știrile de la Palatul Buckingham de la ora prânzului. „Gândurile mele – și gândurile oamenilor din Regatul Unit – sunt alături de Majestatea Sa Regina și familia ei în acest moment.”

Președintele Camerei Comunelor, Sir Lindsay Hoyle, i-a transmis reginei cele mai bune urări, în timp ce a întrerupt dezbaterea de astăzi despre energie în Parlament.

Știu că vorbesc în numele întregii Camere când spun că îi trimitem cele mai bune urări Majestății Sale Reginei și că ea și familia regală sunt în gândurile și rugăciunile noastre în acest moment”.

Liderul laburist Sir Keir Starmer a declarat: „Împreună cu restul țării, sunt profund îngrijorat de știrile de la Palatul Buckingham în această după-amiază. Gândurile mele sunt la Majestatea Sa Regina și familia ei în acest moment și mă alătur tuturor celor din Regatul Unit în speranța recuperării ei”.

În timp ce Arhiepiscopul de Canterbury a spus că „rugăciunile națiunii” sunt pentru Regină.

După ce a doborât recordul de longevitate al bunicii sale regina Victoria, în 2015, regina Elizabeta a II-a Marii Britanii l-a depăşit pe 13 iunie pe regele Thailandei, Rama IX, care a domnit din 1946 până în 2016, timp de 70 de ani, 4 luni şi 4 zile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite