Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, la primul său discurs în calitate de monarh. Despre ce va vorbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea va include un omagiu adus mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în primul său mesaj de Crăciun în calitate de monarh, scrie BBC.

Regele Charles, în timpul înregistrării mesajului de Crăciun Foto Victoria Jones via BBC
Regele Charles, în timpul înregistrării mesajului de Crăciun Foto Victoria Jones via BBC

O imagine cu Charles ținând discursul său, care urmează să fie difuzat în ziua de Crăciun la ora 15:00 GMT (17.00 ora României), îl arată pe rege în Capela St. George din Windsor.

În ultimul său mesaj de Crăciun, regretata regină Elisabeta a II-a a vorbit despre „predarea ștafetei“ către următoarea generație.

Iar primul mesaj al fiului său din ziua de Crăciun va aminti de moștenirea ei.

Aceasta va fi prima emisiune regală anuală televizată din ziua de Crăciun care nu va fi prezentată de regretata regină, care a apărut în primul mesaj televizat în 1957.

Fotografia regelui îl arată pe acesta înregistrând mesajul din acest an în capela în care a avut loc o slujbă de înmormântare în timpul funeraliilor reginei din septembrie.

Atât mama, cât și tatăl său, Prințul Philip, sunt înmormântați în capela memorială George al VI-lea din cadrul Capelei St George.

Imaginea, publicată de Palatul Buckingham, îl arată pe regele Charles stând în fața unui pom de Crăciun cu decorațiuni fără plastic, reciclabile și aranjamente de holly și iederă în fundal.

În acest an, regele și Camilla, regina consoartă, revin la tradiția de a petrece Crăciunul la Sandringham, în Norfolk, după ce îngrijorările legate Covid și de sănătatea reginei Elisabeta au ținut familia regală la Windsor anul trecut.

Prințul și Prințesa de Wales se numără printre membrii familiei regale de rang înalt care se așteaptă să fie alături de Regele Charles de Crăciun.

În mesajul său de Crăciun din 2021, regina a adus un omagiu extrem de personal „iubitului“ prinț Philip, care a murit în luna aprilie a aceluiași an.

Emisiunea ei a fost cel mai urmărit program din ziua de Crăciun din 2021 în Marea Britanie, atrăgând aproape nouă milioane de telespectatori.

Mesajul Regelui din ziua de Crăciun continuă o tradiție care datează de 90 de ani.

Prima emisiune regală de Crăciun a fost un discurs radiofonic în direct, în 1932, rostit de la Sandringham de George al V-lea, cu un scenariu scris de autorul Rudyard Kipling.

În 1957, Elisabeta a II-a a transmis primul mesaj televizat, spunând că a fost un reper tehnologic faptul că "televiziunea a făcut posibil ca mulți dintre voi să mă vedeți în casele voastre în ziua de Crăciun".

Mesajul a devenit parte din sărbătorile de Crăciun ale multor familii britanice, iar prima transmisiune televizată din 1957 a stabilit o tradiție în anii următori.

Imnul național a fost urmat de discursul monarhului care vorbea direct la cameră, cu un discurs care includea urări de Crăciun, o lecție religioasă, sprijin pentru Commonwealth, o recapitulare a anului regal și un mesaj moral pentru vremurile actuale.

În 1957, acesta a însemnat un avertisment cu privire la valorile din viața publică, criticând o cultură a "interesului personal".

Ora transmisiunii de Crăciun a fost stabilită inițial pentru ora 15.00 GMT, ca fiind cea mai bună pentru a ajunge la cât mai multe țări din diferite fusuri orare din întreaga lume.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite