„Sunt aici să o ucid pe regină”, a spus bărbatul care a intrat în ziua de Crăciun în Castelul Windsor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO BBC
FOTO BBC

Bărbatul înarmat cu o arbaletă, arestat în apropierea Castelului Windsor, în ziua de Crăciun, anul trecut, ar fi vrut să o omoare pe Regina Elisabeta. „Sunt aici să o ucid pe regină”, ar fi declarat acesta, potrivit unor mărturii oferite miercuri în faţa unui tribunal britanic.

Jaswant Singh Chail, în vârstă de 20 de ani, care a fost acuzat în temeiul Legii britanice privind trădarea, a pătruns pe domeniul Castelului Windsor purtând glugă şi mască, conform instanţei de judecată. Iar un ofiţer de poliţie a declarat că acesta arăta ca un personaj dintr-un film de acţiune, potrivit Reuters.

Regina se afla la castel la momentul incidentului din 25 decembrie, împreună cu fiul ei, Prinţul Charles, soţia sa Camilla şi alţi apropiaţi ai familiei regale. 

În urma unei investigaţii a poliţiei, Chail a fost acuzat de ameninţare cu moartea, deţinerea unei arme ofensive şi o infracţiune în temeiul articoului 2 al Legii privind trădarea din 1842.  

Această secţiune detaliază pedeapsa pentru „descărcarea sau ţintirea armelor de foc, sau aruncarea sau folosirea oricăror obiecte sau armă ofensivă, cu intenţia de a răni sau alarma pe Majestatea Sa”. 

În cadrul unei audieri la Curtea Magistraţilor Westminster din Londra, Chail, din Southampton, în sudul Angliei, a declarat că a vrut să se răzbune.

În imaginile publicate de tabloidul The Sun dintr-o înregistrare video postată pe contul de Snapchat al suspectului cu câteva minute înainte de faptă, individul, care purta un hanorac negru cu glugă şi o mască albă, agita o arbaletă şi spunea:,,îmi pare rău pentru ceea ce-am făcut şi ceea ce-am să fac. Voi încerca să o asasinez pe regina Elizabeth”. 

El făcea trimiteri la seria Star Wars, se prezenta drept un indian sikh şi spune că vrea să-şi ia ,,revanşa” pentru masacrarea în 1919, de către trupe britanice, a unor manifestanţi în India. 

Încercări de pătrundere în Windsor, dar şi în Palatul Buckingham, reşedinţa reginei din centrul Londrei, nu sunt ieşite din comun. Cea mai spectaculoasă a avut loc în 1982, la Buckingham, când Michael Fagan, în vârstă de 30 de ani, a reuşit să-şi croiască drum până în dormitorul reginei, care se afla în pat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite