Stiri despre mihail gorbaciov

  103 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mihail Gorbaciov: lumea se apropie periculos de zona roşie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Gorbaciov: lumea se apropie periculos de zona roşie

  Lumea se apropie „periculos de zona roşie“, a avertizat luni ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, în contextul amplificării tensiunilor dintre Moscova şi Washington pe fondul conflictului din Siria.

 • Mihail Gorbaciov a primit interdicţie de intrare în Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Gorbaciov a primit interdicţie de intrare în Ucraina

  Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au anunţat joi că i-au interzis intrarea pe teritoriul ucrainean, pentru o perioadă de cinci ani, ultimului lider al fostei Uniuni Sovietice Mihail Gorbaciov, căruia îi reproşează că şi-a exprimat susţinerea faţă de anexarea Crimeei de către Rusia în martie 2014.

 • Mihail Gorbaciov: Americanii îşi frecau mâinile de bucurie în momentul destrămării Uniunii Sovietice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Gorbaciov: Americanii îşi frecau mâinile de bucurie în momentul destrămării Uniunii Sovietice

  Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov şi-a exprimat din nou regretul pentru destrămarea Uniunii Sovietice, apreciind totodată că acest eveniment istoric a generat exaltare la Washington. De asemenea, el a salutat anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia, admiţând că în acest caz ar fi procedat la fel ca preşedintele rus Vladimir Putin dacă ar fi fost în locul acestuia.

 • Lumea trece printr-o perioadă ce ar putea duce la nou război rece, avertizează Mihail Gorbaciov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea trece printr-o perioadă ce ar putea duce la nou război rece, avertizează Mihail Gorbaciov

  Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov consideră că lumea traversează o perioadă periculoasă care ar putea duce la cel puţin un nou „război rece“. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune rus REN TV, în care Gorbaciov a făcut apel la dialog şi la o politică constructivă, şi nu la rezolvarea problemelor pe cale armată, relevă RIA Novosti.

 • Lungul drum spre regăsire, libertate şi independenţă. Cazul Republicii Moldova (1)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lungul drum spre regăsire, libertate şi independenţă. Cazul Republicii Moldova (1)

  În contextul evoluţiilor politico-economice şi financiare din Republica Moldova şi a valului de proteste publice din acest spaţiu, a apariţiei unor planuri de salvare asemănătoare unui „Plan Marshall“, precum şi a amplificării eforturilor privind conştientizarea necesităţii unirii/reunirii Republicii Moldova cu România, consider că se impune o mai bună cunoaştere a evoluţiilor din spaţiul moldav din perioada 1987 – 1991.

 • Gorbaciov: Situaţia economică din Rusia este foarte grea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gorbaciov: Situaţia economică din Rusia este foarte grea

  Situaţia în economia Rusiei este foarte grea, fiind nevoie de un program coerent pentru depăşirea crizei şi mobilizarea societăţii, a declarat fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, citat de RIA Novosti.

 • Liviu Dragnea, între Nicolae Ceauşescu şi Mihail Gorbaciov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea, între Nicolae Ceauşescu şi Mihail Gorbaciov

  E cum nu se poate mai limpede că, deşi de abia ales în funcţia de preşedinte al PSD, dl. Liviu Dragnea se gândeşte la posteritate. În ochii căreia ar dori să pară reformatorul radical al partidului. Declanşatorul unor inovaţii de substanţă.

 • FOTO Ruşii nu pot trăi fără băutură. Imagini din timpul prohibiţiei lui Gorbaciov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ruşii nu pot trăi fără băutură. Imagini din timpul prohibiţiei lui Gorbaciov

  ”Băutura este bucuria ruşilor. Noi nu putem trăi fără băutură” ar fi spus cneazul Vladimir musulmanilor care încercau să-l convertească la Islam când a aflat că trebuie să renunţe la alcool şi la carnea de porc, după cum ne povesteşte Cronica lui Nestor. Cneazul Vladimir a ales confesiunea creştin ortodoxă, însă problema alcoolismului a rămas.

 • Ruşii încă se întreabă dacă Perestroika a fost un blestem sau o binecuvântare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruşii încă se întreabă dacă Perestroika a fost un blestem sau o binecuvântare

  După 30 de ani de la declanşarea procesului numit Perestroika, iniţiată de liderul sovietic Mihail Gorbaciov, ruşii încă au păreri contradictorii faţă de efectele reformei. Există diverse păreri faţă de istoria recentă, dar o privire imparţială asupra istoriei produce o concluzie fără echivoc: Da, greşelile şi neajunsurile au fost multe, dar fără Perestroika lumea nu ar fi fost ceea ce este astăzi, se arată într-o analiză TASS.

 • Spionul KGB sub conducerea căruia „Moscova nu va tăcea“. Anii de formare ai lui Vladimir Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spionul KGB sub conducerea căruia „Moscova nu va tăcea“. Anii de formare ai lui Vladimir Putin

  Oricine vrea să-l înţeleagă pe Vladimir Putin din zilele noastre trebuie să ştie ce i s-a întâmplat acestuia într-o noapte dramatică petrecută în Germania de Est, în urmă cu un sfert de secol, notează BBC, într-o analiză a evenimentelor din 1989 din Republica Democrată Germană (RDG), la care actualul preşedinte al Rusiei a fost martor în calitate de spion KGB detaşat la Dresda.

 • Ce îşi aminteşte Mihail Gorbaciov despre Elena Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce îşi aminteşte Mihail Gorbaciov despre Elena Ceauşescu

  Într-un interviu acordat revistei „„Ogoniok” ultimul preşedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, o face referire la Elena Ceuşescu când vorbeşte despre problemele pe care le-a întâmpinat în reformarea regimului comunist şi percepţia pe care au avut-o ruşii despre deciziile sale.

 • ,,Misterul” posibilului ajutor militar sovietic din decembrie 1989
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ,,Misterul” posibilului ajutor militar sovietic din decembrie 1989

  În contextul dezvăluirilor diplomaţilor polonezi aflaţi la post în Bucureşti, în decembrie 1989, privind solicitarea unui sprijin militar sovietic de către unii membri marcanţi ai Consiliului Frontului Salvării Naţionale, ca urmare a unei unei situaţii militare extrem de complicată, o rememorare a cronologiei acelor clipe, cu ajutorul documentelor şi mărturiilor actorilor din epocă, va putea lămuri ,,misterul”.

 • Talpeş: Schimbările din '89 nu numai că au avut
acordul Uniunii Sovietice, dar au fost făcute cu sprijinul şi la iniţiativa
Moscovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Talpeş: Schimbările din '89 nu numai că au avut acordul Uniunii Sovietice, dar au fost făcute cu sprijinul şi la iniţiativa Moscovei

  Fostul director al Serviciului de Informaţii Externe, Ioan Talpeş, a analizat, la emisiunea „Amintiri din viitor”, de la Prima TV, momentele dramatice ale Revoluţiei din 1989. Ioan Talpeş spune că Moscova s-a aflat în spatele mişcărilor populare, nu numai din România, dar şi în celelalte state socialiste din blocul sovietic.

 • Gorbaciov afirmă că Statele Unite au nevoie de o „perestroică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gorbaciov afirmă că Statele Unite au nevoie de o „perestroică”

  Mihail Gorbaciov, ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice, a declarat de curând că Statele Unite ale Americii au nevoie de o „perestroică”, menţionând de asemenea că cetăţenii americani sunt împotriva războaielor duse de guvernul lor, informează postul Russia Today.

 • Gorbaciov vrea dezgheţarea relaţiilor cu Occidentul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gorbaciov vrea dezgheţarea relaţiilor cu Occidentul

  Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a făcut apel la "dezgheţarea" relaţiilor dintre Rusia şi occidentali, aflate la cel mai scăzut nivel de la începutul crizei ucrainene.

 • Gorbaciov
avertizează: Lumea se află în pragul unui nou Război Rece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gorbaciov avertizează: Lumea se află în pragul unui nou Război Rece

  Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a declarat sâmbătă pentru RadioTeleviziunea Elveţiană că lumea se află „în pragul unui nou Război Rece”, la festivităţile care celebrează 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului, potrivit AFP şi „The Guardian”.

 • Premiul Nobel pentru speranţe de pace. Oare n-ar fi mai potrivit un Nobel pentru Război?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiul Nobel pentru speranţe de pace. Oare n-ar fi mai potrivit un Nobel pentru Război?

  Premiul Nobel pentru Pace, în cuvintele lui Alfred Nobel, trebuie să revină persoanei care în anul ce a trecut „a făcut cea mai semnificativă muncă pentru fraternitatea dintre naţiuni, pentru abolirea sau reducerea armatelor active şi pentru promovarea şi susţinerea păcii“. Însă mare parte din câştigătorii Premiului Nobel pentru Pace nu au reprezentat adevăratul spirit al acestei recunoaşteri, susţine „Daily Beast“.

 • Mihail Gorbaciov a ieşit din spital şi s-a întors la lucru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Gorbaciov a ieşit din spital şi s-a întors la lucru

  Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, în vârstă de 83 de ani, a părăsit clinica din Moscova unde era spitalizat şi deja şi-a reluat activităţile, a anunţat vineri serviciul de presă al fundaţiei sale, citat de AFP.

Modifică Setările