legume - ultimele știri
Echipa Agro Jurnal a realizat un material în care sunt testate ceapă și salată cumpărate dintr-o piață din Tulcea, care conțin DDT - o substanță interzisă în urmă cu zeci de ani la nivel european – în limitele maxime admise.
Postul Paștelui a scumpit legumele în piețe. Care este produsul al cărui preț a crescut cel mai mult
Produsele vegetale costă, odată cu începutul Postului Paștelui, cu cel puțin un sfert mai mult decât înainte Asta au constatat clienții care au făcut cumpărături din „piața mare” din Baia Mare, la sfârșitul săptămânii trecute. Cel mai cumpărat produs este cel care s-a scumpit cel mai mult.
O analiză a Autorității Naționale Fitosanitare arată că în peste 40% din legumele românești sunt urme de pesticide, iar la unele produse cantitățile de substanțe periculoase detectate au fost cu mult peste nivelul maxim admis.
O analiză a Autorității Naționale Fitosanitare arată că în peste 40% din legumele românești sunt urme de substanțe periculoase. Cele mai periculoase sunt mărarul, salata și roșiile.
Legumicultorii înscrişi pentru ajutorul de minimis acordat pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate în perioada de extrasezon vor primi banii în această săptămână.
Broccoli, ardei, roșii, morcovi sunt legume pe care le putem consuma fără limită de cantitate. O spune un nutriționist care explică ce beneficii au pentru sănătate aceste legume. Nu conținutul de proteine, glucide și grăsimi le fac atât de valoroase, ci conținutul de micronutrienți/ fitonutrienți.
Atunci când ai nevoie de un mic ajutor pentru a stimula tranzitul intestinal, poți lua în calcul, în completarea dietei, mazărea, o legumă surprinzător de eficientă în caz de constipație.
Nutriționiștii avertizează asupra faptului că fructele și legumele de vară pe care le găsiți în magazine au fost culese înainte să fie coapte sau au fost coapte forțat.
Zarzavaturile/legumele cu frunze verzi comestibile sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente. Dar concentrația de nutrienți diferă de la un caz la altul. Site-ul de nutriție și sport eatthis.com a publicat un clasament al frunzelor cu cei mai mulți nutrienți.
Furnizori de legume, fructe şi sucuri naturale ai lanţului de retail Mega Image au fost sancţionaţi de comisarii pentru protecţia consumatorilor cu amenzi în valoare de 140.000 de lei.
Un român din zece ține tot postul Crăciunului care a început ieri, iar un sfert țin post miercurea și vinerea. Mulți dintre ei nu-și permit însă să mănânce și sănătos în această perioadă, deoarece prețurile legumelor au explodat față de anii trecuți.
Medicul austriac Rudolf Breuss (1899–1990) a creat o cură revoluționară, bazată pe sucuri de legume, susținând că poate distruge celulele canceroase în doar 42 de zile.
Spre deosebire de unul cumpărat, smoothie-ul preparat acasă îți dă posibilitatea să controlezi varietatea de fructe, legume, nuci, semințe și alte ingrediente, odată cu aroma și textura. Doi specialiști în nutriție au explicat pentru Yahoo Life cum poți să-l faci mai sănătos.
În timp ce legumele sunt, de obicei, considerate un element de bază în orice dietă echilibrată, este surprinzător să aflăm că și aceste alimente aparent sănătoase pot contribui la formarea colăceilor de grăsime de pe abdomen.
Pancreasul este organul care procesează cea mai mare parte a grăsimilor pe care le consumați. Deci, cu cât mâncați mai mult, cu atât munca pancreasului este îngreunată.
Mai mult ca oricare anotimp, toamna ne oferă o multitudine de fructe și legume care ne pregătesc organismul pentru sezonul rece.
Ficatul gras, cunoscut și sub denumirea de steatoză hepatică, reprezintă o afecțiune în care ficatul acumulează grăsimi în exces. Această problemă de sănătate este adesea asociată cu stilul de viață sedentar, consumul excesiv de alcool și dieta necorespunzătoare.
Mâncarea din farfurie poate fi nu doar gustoasă, ci și aspectuoasă. De mare ajutor în acest sens este un truc folosit de marii bucătari, atunci când vine vorba de fierberea legumelor.
Murăturile de toamnă sunt o tradiție în multe culturi, inclusiv în România. Pentru a obține cele mai bune rezultate, iată când și cum să pui murăturile de toamnă:
Roșiile sunt printre cele mai consumate roade ale pământului pentru multitudinea de feluri în care poate fi gătită. Cel mai adesea sunt folosite în preparate sărate, cum ar fi: supe, ciorbe, pizza, tocane.
15 centre de colectare vor fi înființate în bazinele legumicole prin intermediul Casei de Comerţ Unirea, a declarat ministrul Agriculturii, Forin Ionuț Barbu.
Legumele înmuiate în muștar au ajuns adevărate vedete pe TikTok, captând atenția a milioane de oameni.
Producătorii de legume și fructe pot primi între 100.000 și 300.000 de la stat. Care sunt condițiile
O schemă de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume - fructe şi cartofi, cu finanțare cuprinsă între 100.000 și 300.000 de euro, a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis
După șase luni, diversificarea alimentației bebelușului este etapă importantă pentru creștere și dezvoltare. Trecerea de la alimentația bazată exclusiv pe lapte la cea solidă reprezintă un pas uriaș în viața micuților, întrucât aceștia încep să descopere gusturi și texturi noi.
Fasolea, lintea, mazărea, soia, quinoa se numără printre legumele cu cel mai bogat conținut de elemente nutritive. Acestea sunt, în primul rând, o sursă importantă de proteine, și sunt excelente pentru o dietă vegetariană.
Casa de Comerţ Unirea vrea să cumpere un abator şi o fabrică de procesare a legumelor, iar lucrurile s-ar face mai repede dacă banii ar veni de la MADR.
Numărul de pași necesari zilnic par un obiectiv dificil de atins? Un grup de cercetători americani a descoperit ce alimente consumate zilnic ne-ar putea scuti de până la 4.000 de pași. Dieta este, de asemenea, benefică pentru sănătatea inimii.
Criza alimentară din Regatul Unit, fenomen ce are loc încă din luna februarie, pare să fie departe de a se încheia. După roșii, ardeii au devenit acum un lux. Aceștia se găsesc foarte greu în supermarketurile britanice și pot fi achiziționați doar „cu porția”.
Comisia Europeană a propus vineri revizuirea standardelor de vânzare pentru produse agroalimentare, cum ar fi fructele şi legumele, sucurile de fructe şi gemurile, mierea, păsările de curte sau ouăle.
Sărbătorile sunt așteptate cu drag de noi toți atât pentru a petrece timp cu familia și prietenii, cât și pentru a savura preparatele tradiționale de Paște. Ce recomandă medicii nutriționiști.
Specialiștii avertizează că pesticidele din fructe și legume pot provoca boli grave ale organismului.
Prețurile produselor de bază au explodat în ultimele luni în România, atingând un nivel șocant la legume și fructe în contextul Postului Paștelui.
Pentru că suntem în perioada Postului Mare, mulți dintre noi elimina din alimentație alimentele ce provin de la animale. Astfel, o porție de sarmale, o friptură sau ardei umpluți sunt doar un vis. Dar unele rețete sunt adaptat, astfel încât pot fi consumate și în post.
Legumele și fructele, pline de vitamine și nutrienți și benefice pentru organism, pot deveni dușmanul sănătății, dacă nu ținem cont de modul lor de consum. Specialiștii au afirmat că anumite legume pot deveni toxice și chiar să provoace boli grave, în anumite circumstanțe.
Alimentele s-au scumpit enorm în Ungaria, dar prețul legumelor a atins deja niveluri greu de imaginat, aproximativ egale cu cel al cărnii de porc.
Există trei alimente care pot înlocui carnea cu succes. La fel de hrănitoare și mult mai sănătoase decât produsele de origine animală, legumele sunt recomandate nu doar în postul Paștelui. Sunt pline de nutrienți și aduc energie organismului.
Lidl limitează numărul de fructe şi legume care pot fi achiziţionate de clienţi în Marea Britanie, din cauza lipsei de produse proaspete, transmite BBC.
De câteva zile, rafturile de pe raioanele de fructe și legume ale unor supermaketuri din Marea Britanie, stau goale. Stocul de roșii este, în acest moment, epuizat temporar. Situația vine chiar în contextul în care comercianții le-au impus clienților limite de cumpărare.
Săptămâna aceasta, rețelele sociale au fost inundate de imagini cu rafturile goale de la raionul de fructe și legume din supermarketurile din Marea Britanie.
Un dietetician oncolog recomandă alimentele pe care ea însăși le cumpără și le consumă în mod constant și care pot lupta împotriva mai multor tipuri de cancer.
ANSVSA a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei în urma controalelor la depozitele de legume, fructe și cereale, a anunțat vineri instituția.
Cămările gospodinelor sunt aproape goale, iar producătorii abia de văd de după munții de legume de pe tarabe. Marfa zace în piață și prea puțini sunt cei care se încumetă să cumpere.
Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a abordat pe contul de Facebook tema consumului de legume în cazul celor mici, venind cu o serie de recomandări pentru mame:
Legume şi fructe în valoare de zeci de milioane de lire sterline putrezesc pe câmp în Marea Britanie din cauza deficitului sever de forţă de muncă, spun fermierii britanici.
Un fermier din Pleşoiu, judeţul Olt, care are o tradiţie în familie de peste jumătate de secol în cultivarea legumelor, vrea să dea tomatele, ardeiul şi vinetele pe strugurii obţinuţi în solar.
Roşiile produse la Băleni, din judeţul Dâmboviţa, unul dintre cele mai renumite bazine legumicole din ţară, sunt gata de dus la tarabele din Bucureşti şi din judeţele apropiate.
Zeci de tiruri din Ucraina ajung în cel mai mare bazin legumicol din ţară pentru a transporta roşii, castraveţi şi ardei. Agricultura ucrainenilor este afectată de război, astfel că această piaţă de desfacere a devenit o oportunitate pentru legumicul...
Întrebat ce părere are despre preţul legumelor, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că la legume el are "un preţ al respectului", precizând că atât cât îi cere fermierul, atât îi dă.
Între dealurile Covurluiului, în judeţul Galaţi, un fermier întors acasă după 17 ani de muncă în podgoriile franceze a început să facă un tip de legumicultură cum rar se mai găseşte. Legumele lui au gust, au preţ bun, însă încurcate sunt căile negust...
Temperaturile caniculare ne dau organismul peste cap, iar corpul se resimte şi din punct de vedere alimentar. Pentru a trece cu bine de această perioadă, medicul Alexandru Nechifor, de la Spitalul Judeţean Galaţi, a făcut o listă cu alimentele care t...
Dincolo de gustul bun al vinetelor, acestea au şi un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Multe dintre aceste substanţe nutritive se găsesc şi în coajă.
În satul Dorobanţi, judeţul Botoşani, se află unul dintre cele mai fascinante bazine legumicole din Moldova. Urmaşii dorobanţilor care au luptat în Războiul de Independenţă se ocupă de creşterea legumelor din tată-n fiu şi spun că au sacrificat canti...
Ardeii graşi fac parte din categoria legumelor care se strică destul de repede, devin moi şi îşi pierd aspectul la puţin timp de la cumpărare.
Ardeiul gras românesc este leguma cea mai preţioasă de pe tarabe, la propriu. Costă dublu faţă de roşii, iar legumicultorii susţin că au argumente să menţină preţul ridicat. Dacă la poarta fermelor ardeiul gras recoltat din solarii costă şapte lei ki...
Un legumicultor din Gorj cultivă un soi italian de roşii care ajung să depăşească în greutate un kilogram pe bucată.
Preţurile legumelor au scăzut drastic în sudul ţării, fermierii temându-se deja că, cel puţin în cazul tomatelor, se va ajunge din nou la supraproducţie. Cât dau consumatorii pe legume în piaţă şi cu cât se vând de la poarta fermierului.
Cunoscuta zonă pomicolă Voineşti încearcă să se impună şi în industria turismului. Deja în areal au început să apară tot felul de pensiuni bazate pe idei originale de turism, iar oaspeţii acestora au numai cuvinte de laudă.
Prăpădul de la Grădinari: „Toată munca, toate speranţa, toată investiţia lor de-o viaţă, distruse într-o seară“...