Legumele pe care trebuie să le eviți ca să nu faci colăcei de grăsime: „Aduc o încărcătură substanțială de calorii”

0
Publicat:

În timp ce legumele sunt, de obicei, considerate un element de bază în orice dietă echilibrată, este surprinzător să aflăm că și aceste alimente aparent sănătoase pot contribui la formarea colăceilor de grăsime de pe abdomen. 

Grăsimea abdominală favorizată și de consumul anumitor legume FOTO Shutteerstock
Grăsimea abdominală favorizată și de consumul anumitor legume FOTO Shutteerstock

Jesse Feder, dietetician, a explicat pentru Yahoo Life legătura dintre legume și grăsimea de pe burtă. Pentru a fi clar, Feder afirmă că „legumele sunt în mod natural sărace în calorii și nu vor duce direct la grăsime pe burtă. Cu toate acestea, se știe că unele legume provoacă gaze, balonare și irită intestinul, ceea ce ne poate afecta digestia și metabolismul.” În plus, el subliniază, de asemenea, că „orice legume care sunt gătite în prea mult unt sau ulei, sunt prăjite sau acoperite cu toppinguri bogate în grăsimi (unt, brânză, sosuri/sosuri grase) pot duce la formarea grăsimii de pe burtă"

Provoacă inflamație și irită intestinul

Anumite legume sunt renumite pentru potențialul lor de a induce gaze, balonare și iritație în sistemul digestiv, ceea ce ne poate afecta ulterior digestia și metabolismul. Pe lista legumelor vinovate se află broccoli, kale, varza, sparanghelul, varza de Bruxelles și conopida. Aceste legume sunt cu siguranță sănătoase și aduc numeroase beneficii sănătății, dar pot fi iritante pentru cei cu digestie sensibilă.

Aceste legume sunt de obicei bogate în fibre insolubile și anumiți carbohidrați pe care bacteriile tind să îi mănânce și duc la fermentație, apoi la gaze/balonare. Acest lucru poate irita intestinul și poate provoca inflamație. De asemenea, poate afecta metabolismul atunci când sunt consumate în cantități mari”, afirmă Feder.

Cu toate acestea, el adaugă că cel mai îngrijorător lucru este legat de legumele inundate cu unt, ulei sau încărcate cu toppinguri și sosuri grase. Aceste adaosuri aduc o încărcătură substanțială de calorii și grăsimi, care, atunci când sunt consumate în exces, au potențialul de a contribui la acumularea de grăsime abdominală.

Data viitoare când ai poftă de niște vinete prăjite sau conopidă pane, gândește-te de două ori, deoarece aceste legume pline de ulei pot contribui la grăsimea abdominală.

Prietenoase cu sistemul digestiv

Feder concluzionează că legumele care conțin cantități minime din acești carbohidrați dificili de digerat, de obicei, sunt prietenoase cu sistemul nostru digestiv. Exemple de astfel de legume includ morcovi, castraveți, ardei gras, fasole verde, vinete și dovlecel. În plus, conținutul de calorii poate fi redus semnificativ prin gătirea legumelor la abur, deoarece această metodă elimină prepararea în uleiuri sau grăsimi.

În general, nu există o anumită legumă care să fie exclusă în totalitate pentru a evita acumularea de grăsime din burtă. Mai degrabă, menținerea unei diete  echilibrate, cu accent pe gestionarea porțiilor, metodelor de gătit și încorporarea unei game variate de legume este crucială pentru promovarea sănătății generale.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite