Votaţi-ne pe noi că nu suntem ei!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la urmă este important să votăm aşa cum simţim şi dacă simţim să o facem, nu cum ne spune unul sau altul mai deştept sau mai interesat. Este important să fim informaţi, este important să-i cunoaştem cât putem de bine pe cei pe care îi votăm şi să alegem în funcţie de cum ne dictează conştiinţa.

Votaţi-ne pe noi pentru că nu suntem ei!

Cam acesta este argumentul principal al tuturor celor care candidează de ani buni, indiferent de alegeri, şi acelaşi va fi şi la următoarele. În funcţie de pretenţiile şi aşteptările oamenilor, campaniile sunt catalogate ca fiind din ce în ce mai slabe, cu candidaţi din ce în ce mai slab pregătiţi.

Având în vedere că nimeni nu ne arată proiecte concrete şi măsuri bazate pe nişte studii, pe bune practici văzute în altă parte, dar adaptabile fiecărui oraş în parte, este normal să fii mâhnit şi dezgustat. De asemenea, când vezi cum se plimbă primarii de la un partid la altul în funcţie de interese şi în funcţie de cum sunt constrânşi, îţi vine să îţi iei valiza şi să fugi în lume. Bineînţeles, gândurile astea de fugă vin atunci când ai aşteptări ca oamenii să înceapă să îşi facă treaba şi chiar să reprezinte comunitatea în care sunt aleşi.

Candidaţii în funcţie (în situaţia primarilor), cei mai mulţi care nu au nimic de arătat se ascund şi fug de oameni. De exemplu cazul Gabrielei Firea la Bucureşti, a ştiut să arunce vina în stânga şi în dreapta de când este dumneaei primar, a ştiut să se laude cu proiecte SF (Pasajul Ciurel), dar nu a participat la nici o dezbatere, nu a făcut nici o conferinţă de presă şi nu a răspuns la nici o întrebare.

Oricum ar fi, oamenii votează clasicul rău cel mai mic. Dar ştie cineva cu adevărat care este răul cel mai mic? Mie mi se pare că oamenii au trecut la etapa în care votează de nervi. Campaniile sunt din ce în ce mai agresive, mai ales în mediul rural, şi candidaţii din ce în ce mai fricoşi pentru că aşa cum spuneam mai sus, le este frică să dea ochii cu electoratul şi cu presa.

Discursurile sunt pline de ură şi de atacuri personale, iar printre realizările notabile ale candidaţilor persistă deţinerea de informaţii despre cei împotriva cărora candidează şi cel mai important e să ai presă de casă care să scoată ce trebuie, când trebuie.

Mai bine stai acasă!?

Aş fi spus-o cu mai multă ironie dacă mai credeam în vreun fel de schimbare. Dar... Dar nici nu ştim încotro s-o mai luăm, în cine să mai credem şi cu cine să mai votăm şi mai ales, de ce TREBUIE? Pentru că aşa ni se bagă pe gât - trebuie trebuie trebuie să votăm. Dar de ce? 

Aţi observat că prezenţa la vot este importantă doar pentru unii? Campaniile sunt repetitive, aceleaşi mesaje, dar cu alte cuvinte, aceleaşi promisiuni, candidaţi cu credibilitate din ce în ce mai mică şi votanţi din ce în ce mai dezinteresaţi. Dacă privim România din toate unghiurile vom vedea că nevoile şi diferenţele sunt de la cer la pământ între mediul rural şi mediul urban, dar promisiunile aceleaşi.

Până la urmă este important să votăm aşa cum simţim şi dacă simţim să o facem, nu cum ne spune unul sau altul mai deştept sau mai interesat. Este important să fim informaţi, este important să-i cunoaştem cât putem de bine pe cei pe care îi votăm şi să alegem în funcţie de cum ne dictează conştiinţa. 

Şi pentru că mi-a plăcut mult vorba asta din campanie, revin cu ceea ce am început de ce e mai bine  "să votaţi cu noi pentru că nu suntem ei"?



 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite