VLOG O nouă producṭie la Teatrul German de Stat din Timiṣoara: „Cabaret“, în regia lui Răzvan Mazilu (IV)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 1966, când Joe Masteroff a scris scenariul, musical-ul „Cabaret“ s-a bucurat de mii de reprezentaṭii în întreaga lume.

Inspirat după piesa „Eu sunt o cameră foto“ de John van Druten, el însuṣi inspirat de povestirile lui Christopher Isherwood, varianta originară, comandată de producătorul Harold Prince îl avea pe John Kander, ca autor al muzicii ṣi pe Fred Ebb, ca semnatar al versurilor cântecelor.

La Timiṣoara, Răzvan Mazilu a lucrat pe varianta din 1997, a lui Chris Walker.
 
Noua producṭie cu „Cabaret“ adaugă o tonalitate afectivă diferită, repertoriului Teatrului German, care mai cuprinde, în această stagiune, mari piese, precum „Pescăruṣul“, „Nunta micilor burghezi“ sau „Neînṭelegerea“, sub semnătura unor regizori valoroṣi, precum  Yuri Kordonsky, Alexandru Dabija sau Laszlo Bocsardi.
 
Varianta originară a „Cabaretului“ a ṭinut afiṣul pe Broadway de peste 1600 de ori. Cu câteva ore înaintea premierei, îndrăznesc să spun că, dat fiind rezultatul strălucit al celor peste trei luni de pregătiri, ṣi montarea timiṣoreană, gândită ṣi pusă în scenă de Răzvan Mazilu va avea o viaṭă lungă, în oraṣul de pe Bega.
   

VLOG O nouă producṭie la Teatrul German de Stat din Timiṣoara: „Cabaret“, în regia lui Răzvan Mazilu (IV)

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite