Vinerea Neagră mămicească

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
vinerea neagra

Ca orice mamă de care se apropie ameninţător Sf. Andrei, Moş Nicolae şi Crăciunul am ochii cât cepele, urechile pâlnie şi creierul setat pe cadouri. Dar copiii nu au fost publicul ţintă al marilor magazine care trâmbiţează reduceri fantastice.

Faptul că Emag şi Elefant au, de anul acesta, şi jucării, mi-a dat mari speranţe. Aşa că mi-am făcut temele din timp: am pus în Lista de dorinţe cărţile şi jocurile care mă interesau şi am aşteptat cuminte să vină Black Friday. Şi a venit, dar oferta a fost muuult sub aşteptările mele.

Cărţi am cumpărat, de la Elefant, cu reduceri, în medie, de 40%. Da, ştiu, ei au destul de frecvent reduceri de 30-35%. Şi eu mă aşteptam la un discount mai mare, dar e bine şi aşa, am zis. Aş fi vrut şi o placă Lego, dar reducerea de la 59 la 48 lei, când în supermarket o găsesc şi cu 52 lei, nu m-a entuziasmat.  

La fel de puţin entuziamată am fost şi de reducerea de la jocurile Kosmos, pentru că aş fi vrut vreo două din seria Sapă şi descoperă, dar cam tot la acelaşi preţ le găsec tot timpul în supermarket. În plus, cardul de fidelitate nu s-a putut folosi, iar transportul nu a mai fost gratuit pentru comenzi de peste 120 lei.

În lista de la Libris am avut 8 cărţi în limba engleză, pentru copii. Nu am cumpărat nimic până la urmă. Le urmăream de mult timp, deci le ştiam preţurile. Iar reducerile mi s-au părut nesemnificative.

Cea mai mare dezamăgire a fost însă Emag. Au făcut reduceri la 8 (da, aţi citit bine, 8, nu am uitat eu un zero) jucării. Am trecut peste acest aspect şi am cautat produsele care mă interesau de fapt. Dar jocul Sistemul Solar nu se mai găseşte deloc în oferta lor, iar restul de jucării aveau reduceri de maxim 45%... la cele resigilate.

În materie de jucării, am mai vizitat Noriel (nu sunt fan, nu daţi cu pietre), mai mult din curiozitate. Nu părea că au ştiut de Vinerea Neagră. Pe seară, în newsletter, la finalul catalogului de reduceri (preţurile nu erau mai mici decât în catalogul de săptămâna trecută) apărea un anemic voucher de reduceri în valoare de 20 lei.

Toyz se lăudau cu reduceri de 20%, iar la Best Kids reducerile au fost de 15%, şi, desigur, tot la jucăriile Ecoiffier pe care le găseşti la jumătate de preţ, în supermarket, înainte de Crăciun.

O surpriză plăcută a fost ClickShop, un magazin despre care nici nu ştiam că are jucării. La Lego aveau cele mai bune preţuri, dar taxa de transport mai mare. Nu aş fi făcut nicio afacere, aşa că am renunţat să mai cumpăr ceva.    

Am sperat că voi face economii fantastice în Vinerea Neagră. Şi aş fi făcut, dar dacă aş fi fost în SUA. Că în România, în plin sezon de cadouri pentru copii, reducerile au fost... mai mult pentru reclamă.

Voi ce aţi cumpărat în Vinerea Neagră pentru copii? Cât aţi economisit? Vi se pare că au fost reduceri reale la cărţi şi jucării?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite