Viktor Orban, acest Rogozin din interiorul UE şi al NATO

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban l-a depăşit pe Rogozin în lupta sa pentru secesiune prin distrugerea Europei Unite
Viktor Orban l-a depăşit pe Rogozin în lupta sa pentru secesiune prin distrugerea Europei Unite

Rusia îşi are Rogozinul ei, piromanul de serviciu care e gata să arunce lumea în război. Dar şi UE şi NATO au unul în persoana lui Viktor Orban. Rogozin e vicepremier, Orban e premier reales, aşadar cu putere reală de decizie. Iată de ce, acţiunile lui Orban de transformare a Europei într-un focar de conflicte etnice şi de revendicări anti-Trianon sunt mai periculoase decât clovneriile lui Rogozin, mai ales că au loc în interiorul UE şi al NATO.

Viktor Orban e pe cai mari, aşa cum îi şade bine unui urmaş al cuceritorilor huni. El împarte autonomii teritoriale în stânga şi în dreapta, trasează graniţe, oferă ”soluţii” care să arunce regiunea în aer şi sapă la liniştea Ucrainei şi aşa greu încercată. În ultimii patru ani, Orban a jucat pe cartea independenţei faţă de restul lumii şi al autosuficienţei Ungariei, pentru ca acum să aflăm cât de liber este în politica sa liderul de la Budapesta: a luat bani de la ruşi (nu mult, câteva miliarde de euro)!

Întrebarea foarte serioasă este: ce mai caută Ungaria în UE şi în NATO dacă este dirijată de Moscova? 

Spre deosebire de Rogozin, care se limitează la vorbe, iar deciziile le iau alţii, fiind un fel de purtător de cuvânt scăpat din lesă al Kremlinului, Orban este şi clovnul de serviciu, dar şi deţinătorul sceptrului puterii în Ungaria, ceea ce îl face mult mai periculos decât Rogozin. Cel din urmă ne dă tweet-uri ameninţătoare din avioane şi de la Moscova. Orban ameninţă liniştea regiunii din interiorul UE şi al NATO, al căror membru cu drepturi depline este Ungaria. Rogozin se duce în Transnistria şi le promite separatiştilor de acolo marea cu sarea, Orban şi emisarii săi vin în Transilvania şi promit secesiunea etnică, iar apoi clamează aceste pretenţii de la tribuna europeană. Diferenţa este, iarăşi, că Orban are partide legale în interiorul ţărilor europene unde îşi bagă coada, partide care îi susţin nebunia până în pânzele albe şi care au acces la informaţii şi decizii UE şi NATO. Cum ar fi dacă Rogozin ar avea câteva partide pe care le-ar controla în România şi cu liderii cărora s-ar conversa amical ori de câte ori trebuie luată o decizie? Nu am sări cu toţii în sus? Orban are acest instrument, iar UDMR este frate de cruce (de cruce horthystă, din păcate) cu Orban, plus alte mişcări controlate şi finanţate de Budapesta, precum partidul lui Tokes, PPMT, care tocmai a lansat Caravana Autonomiei în Ardeal.

Rogozin îl invidiază cu siguranţă pe Orban. Ce nu ar da vicepremierul rus să lanseze şi el caravane autonomiste în Ucraina, Moldova, România sau în alte ţări de care Rusia este interesată, iar statele respective să le aprobe, să le dea săli şi să-i susţină. Caravana Autonomiei PPMT la Oradea s-a desfăşurat în sala Primăriei din municipiu. Pe când un miting de alipire a României la Rusia într-o primărie din România? Nu văd care e diferenţa şi de ce ne supărăm pe Rogozin, dar îl privim cu îngăduinţă pe Orban, când acesta din urmă e mai periculos, fiind în aceeaşi casă cu noi. Dar Rogozin este teribil de gelos pe reuşitele lui Orban în ceea ce priveşte finanţarea, de către România, a partidelor pro-Ungaria, chiar de la bugetul de stat, şi a invitării lor la guvernare. Ce n-ar da Rogozin ca un partid rus să aibă vicepremier în România, un ministru al culturii sau orice altă funcţie publică, iar pentru activitatea sa strălucitoare în slujba distrugerii naţiunii române să primească şi finanţare de la Secretariul General al Guvernului!

Liderii europeni din zonă, precum din Polonia sau Slovacia, precum şi oficialii ucraineni, au sesizat deraierea lui Orban asupra căruia atrag atenţia de mult şi au criticat public intenţiile sale de a transforma Europa Centrală şi de Est într-o zonă de revendicări etnice. Serbia tace pentru că e şantajată cu votul pentru aderarea la UE. România, la fel, fiind şantajată de UDMR, duşmanul de dinăuntru. Întrebarea foarte serioasă este: ce mai caută Ungaria în UE şi în NATO dacă este dirijată de Moscova? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite