Victor Ponta, faza de „delir” politic

0
0

Poate n-ar trebui să ne preocupe declaraţiile unui cetăţean oarecare, Victor Ponta, care, în lipsă de alte ocupaţii si având timp suficient la dispoziţie, scrie toată ziua pe facebook sau îşi dă cu părerea pe la tv-urile care-l mai bagă în seamă. Totuşi, un fost premier şi fost candidat la preşedinţie, cu visele la un nou mandat de premier, merită atenţie.

Măcar pentru a realiza ce ne aştepta dacă ajungea preşedinte. Ne-a trecut glonţul pe la ureche. Şi data viitoare să căscăm mai bine ochii la cine ne cere votul.

Iată o parte dintre declaraţiile lui Victor Ponta, cu comentariile necesare.

„După acea dezinformare a Euractiv, eu am reacţionat şi domnul Motoc, dar preşedinţia sau premierul ar fi trebuit să reacţioneze. E ceva de viaţă şi de moarte. Poate când se întorc din vacanţă o să ne spună că nu avem arme nucleare. Este vorba de o provocare la adresa României. Vor să ne împingă într-o zonă de conflict între marile puteri.”

Dezinformarea unui ziarist bulgar anonim, care în mod normal nici nu trebuia băgată în seamă, devine pentru Victor Ponta „ceva de viaţă şi de moarte”. Delir total!

Dacă Victor Ponta era preşedintele României, ce făcea, declara mobilizare generală şi declara stare de război? Cui? Unui ziarist de doi bani?

Ce să facă preşedintele şi premierul, să ridice gradul de notorietate al unui ziarist anonim, care îşi caută publicitatea cu ştiri aiuritoare? Sau dacă mâine, poimâine, un nebun scrie pe un site că România este ţinta unui atac nuclear, ce face Victor Ponta? Îşi smulge părul din cap şi hainele de pe el, în direct, la o televiziune prietenă?

Victor Ponta profită de o situaţie care a creat oarece emoţie printre români, timp de 24 de ore, pentru a-şi ataca adversarii politici: pe preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş. Imputându-le că nu reacţionează la o ştire aiuristică generată de un ziarist şi el  aerian.

Toţi oamenii cu mintea cât de cât normală, inclusiv cei din presa străină, şi-au dat seama de enormitatea informaţiei, numai Victor Ponta vrea mobilizare generală pentru că „e ceva de viaţă şi de moarte”.

Hai, Victore, mă laşi? Nici tu nu crezi ceea ce spui.

Altă declaraţie

Fostul premier a dezvăluit ce pun la cale Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis.

„Ei nu candidează, ei doar câştigă. E ca şi cum m-aş duce eu la Olimpiadă şi m-aş duce să iau medalia la 100 de m în locul lui Usain Bolt… Eu sper să nu rămână Cioloş pentru că a fost un premier şi un guvern slab. Toţi analiştii şi liberalii spun că va fi în continuare. De ce mai votăm dacă ne pun ei şefii”.

Iarăşi delirează Victor Ponta, sperând să-i aburească pe cei care nu ştiu prea bine mecanismul prin care este numit premierul. Şi o face cu destul talent.

Preşedintele convoacă partidele după alegeri şi procedează cum scrie la Constituţie:

ARTICOLUL 103

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Dacă PNL şi eventuali aliaţi au o majoritate în parlament, în urma alegerilor, şi-l propun pe Cioloş premier, atunci preşedintele procedează la desemnarea acestuia, ca aşa scrie la Constituţie. Dacă PSD şi aliaţii săi au o majoritate parlamentară, vor propune un premier, care să nu fie condamnat penal sau trimis în judecată, că ne facem de râs în toată lumea civilizată.

Aşa că, cine „ne pun ei şefii”? Manipulează, manipulează, că tot rămâne ceva.

Altă declaraţie

„În România este război civil. Preşedintele Iohannis nu este pregătit. Nu ne putem aştepta mai mult de la el. Una este să conduci un oraş micuţ, alta este să conduci o ţară în momente grele, când este nevoie de leadership”.

Război civil în România? Ca în Afganistan, Irak, Siria? Cine luptă cu cine? Justiţia cu corupţii? Nu vrea sa ne spună! Delir total!

Ce zic românii? Nu-l mai bagă în seamă. După atâtea gogomănii, cine se mai uită la ce spune Ponta? O ia pe arătură doar pentru a lovi în preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş. Fără să-şi dea seama că primul care se discreditează este chiar el, Victor Ponta.

Manipulează, manipulează, poate rămâne ceva.

UPDATE

Declaratiile derilante ale lui Victor Ponta iau amploare, indiferent de semnalele din toate partile ca o ia razna.

Iata ultimele sale ziceri:

"Imi pare rau pentru acele cozi, (votul din diaspora din noiembrie 2014),  pe care insa ulterior am aflat ca nu le-am facut eu, ci cei care se asezau de doua ori, de trei ori, de patru ori la rand, ca sa fie cozi, sa se arate la televizor"

Relativ la demisia sa  din 2015

„Se dorea sa se intample in Romania ce s-a intamplat in Ucraina, un fel de Maidan. Eu am spus, domne’, nici vorba. Nu exista in Romania jandarmi care bat oameni cat sunt eu premier. Oprea m-a anuntat si am primit si alte date. Eu nu sunt dispus, ca sa raman eu pe functie, sa facem din Bucuresti cine stie ce” dupa tragedia din Colectiv, urmau "foarte multe proteste, inclusiv incendierea unor sedii de institutii foarte importante" Citeste tot pe: http://www.ziarelive.ro/stiri/ponta-noi-explicatii-pentru-demisia-din-guvern-oprea-m-a-avertizat-ca-urmau-proteste-ca-in-ucraina-incendieri-de-institutii.html dupa tragedia din Colectiv, urmau "foarte multe proteste, inclusiv incendierea unor sedii de institutii foarte importante" Citeste tot pe: http://www.ziarelive.ro/stiri/ponta-noi-explicatii-pentru-demisia-din-guvern-oprea-m-a-avertizat-ca-urmau-proteste-ca-in-ucraina-incendieri-de-institutii.html
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite