Unirea celor trei popoare româneşti: Diaspora, românii din ţară şi românii din Moldova

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unirea celor trei popoare româneşti: Diaspora, românii din ţară şi românii din Moldova
Unirea celor trei popoare româneşti: Diaspora, românii din ţară şi românii din Moldova

În 2018 se vor împlini o sută de ani de când Basarabia s-a unit cu România. Ieri am aniversat 98 de ani de la acea unire şi mult prea mulţi ani de când suntem despărţiţi. Sunt mulţi ani de când românii sunt despărţiţi de familiile lor, câteva milioane dintre noi fiind nevoiţi sa muncească în străinătate, departe de copii, mame, taţi şi bunici.

Mulţi şi-au făcut un trai mai bun, dar cu sacrificii mari, cu dor de ţară, de prieteni şi de familie. Cum ar fi ca românii şi România sa aibă pentru 2018 proiect de ţară reunirea cât mai multor români acasă? Unirea celor trei popoare româneşti: Diaspora, românii din ţară şi românii din Moldova

Atât a celor despărţiţi prin muncă de ţară cât şi a celor despărţiţi de o graniţă nedreaptă. Istoria se măsoară in decenii şi secole. O naţiune poate fi supusă doar prin frică, dezbinare şi neîncredere.

Peste câteva zeci de ani poate nu ne vom putea ierta că am ratat ocazia de a deveni o ţară în care românii sunt uniţi, se sprijină şi muncesc împreună pentru o ţară mai bună, mai puternică şi generoasă în oportunităţi pentru cat mai mulţi locuitori ai săi.

În familie te ajuţi când ai o greutate, în familie munceşti împreună pentru a-ţi fi mai bine. O ţară nu îşi poate judeca fraţii doar pentru că la un moment dat sunt mai săraci decât ceilalţi. 

Hai să  fim o mare familie românească unită şi să luptăm pentru ca în 2018 să se întoarcă cât mai mulţi români acasă şi să ştergem hotarele din casa noastră România.

Dacă punem pe primul loc dragostea pentru România, pentru români şi ne dorim suficient de mult o reunire vom găsi şi soluţiile pentru asta. Suntem doua naţiuni suverane care îşi pot reuni inimile române, cu voia sau fără voia străinilor. Avem o ocazie unică să facem istorie şi să ne dăm încredere. Prea mult timp ne-a fost răpită încrederea în noi şi în cei de lângă noi. Cu încredere putem construi şi reconstrui orice ne punem în minte. O reconstrucţie aduce multe oportunităţi şi putem învaţa foarte mult unii de la alţii.


Cele aproximativ patru milioane de romani ce muncesc de mulţi ani în economii puternice şi societăţi dezvoltate au înţeles deja ce inseamna o ţară şi o economie de succes. Multe milioane de români din ţară care au muncit cinstit toată viaţa lor realizează cât de departe am fi putut fi dacă nu ne-am fi furat atât de mult ţara.
Suntem un trup bolnav şi sărăcit de corupţie şi hoţie, dar care în condiţii grele nu şi-a pierdut frumuseţea şi speranţa şi a reuşit să progreseze.

România este o ţară care a învăţat greu cum să scape de viruşi, dar care a devenit o ţară mai puternică, cu oportunităţi din ce în ce mai numeroase de dezvoltare profesională. În al treilea rând sunt milione de români peste Prut dornici să muncească şi sa înveţe de la fraţii lor. Sunt convins că moldovenii de bună credinţă au o sete fantastică de a  demonstra că nu sunt cu nimic mai prejos decât ceilalţi europeni.

Într-o echipă în care cele trei popoare redevin unul singur vom avea o forţă extraordinară cu care vom recupera şi mai repede decalajul economic ce ne ţine departe încă de celelalte ţări europene. Cu solidaritate, încredere şi optimism!

​#pentruunire

Blogul personal al autorului: www.tudormaxim.ro

      

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite