Tom kha gai, supa thailandeză care alungă iarna

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supa tom kha gai, un preparat clasic thailandez foto www.farfuridi.ro
Supa tom kha gai, un preparat clasic thailandez foto www.farfuridi.ro

Tom kha gai. Da, cam aşa sună, de obicei, mâncărurile din Asia, trei silabe din care nu înţelegi nimic. Asta pentru mâncarea asiatică trebuie trăită, nu înţeleasă. Dar, ca să fim lămuriţi, tom kha gai este o supă picantă şi aromată cu pui şi lapte de cocos, una dintre minunăţiile bucătăriei thailandeze.

Îmi spunea cineva că mai întâi trebuie să faci o excursie de vreo două zile prin diverse magazine ca să-ţi aduni ingredientele pentru tom kha gai, abia apoi te apuci de gătit. S-ar putea să aibă dreptate. Dar şi câte zeci de supe puteţi face după aia. Pentru că s-ar putea să creeze dependenţă.

Supa mea tom kha gai a respectat regulile şi condimentele de bază din bucătăria thailandeză, dar, recunosc, am şi improvizat un pic.

Pentru început, într-un litru şi jumătate de supă de pui am pus la fiert/infuzat, nişte ghimbir (o bucată de 3-4 cm), un ardei iute verde şi o tulpină de lemongrass tocată. Ar fi trebuit să am galangal, adică ghimbirul thailandez, dar n-am avut. Aşa că am folosit ghimbir normal.

După zece minute, am adăugat un piept de pui dezosat, tăiat cuburi, apoi două linguriţe de pastă fermentată de creveţi, deşi acest produs nu e folosit în reţeta originală de tom kha gai. Nu-i „deraiază“, însă, foarte mult gustul, mie îmi place, aşa că am folosit-o.

Citiţi continuarea pe Farfuridi.ro.

Opinii

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite