Tineri curioşi să afle cum pot deveni antreprenori

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tineri interesati de antreprenoriat

În ultima săptămână din septembrie, Fundaţia Romanian Business Leaders a organizat o nouă conferinţă din seria Vrei să fii Antreprenor, dedicată liceenilor din Bucureşti. Evenimentele prezintăantreprenoriatul drept o alternativă de carierăşi dezvoltare personalăşi pun în lumină imaginea reală a antreprenorului român – creator de valoare şi de locuri de muncă.

Am avut bucuria de a participa ca speaker la ediţia din 25 septembrie a acestui eveniment, alături de alţi cinci vorbitori cu experienţe diferite în domeniul antreprenoriatului. 

Când am ajuns în sala Amfiteatrului 1 din cadrul ASE Bucureşti peste jumătate dinlocurile în bănci erau ocupate. Mai bine de 200 de liceeni au avut răbdarea să completeze pe site-ul dedicat un formular, să se înscrie şi să participetimp de peste 3 ore la evenimentul Ubercool Antreprenor.Ce i-a ţinut în bănci atâtea ore? Cred că dorinţa de a cunoaşte, curiozitatea de a afla lucruri noi, de a învăţa din experienţele celor din jur sau de a căuta modele de urmat.

M-a bucurat enorm să le vorbesc unor astfel de tineri, simpla prezenţă a lor la acest eveniment mi-a demonstrat că fac deja câţiva dintre paşii spre succes despre care le-am povestit în timpul celor 30 de minute de dialog cu ei.

M-a mai bucurat că m-au ajutat să purtăm un dialog, că au ascultat, dar au pus şi întrebări, şi-au exprimat părerea, au interacţionat unii cu alţii.

Au venit să afle lucruri noi, să înveţe de la cei mai mari, să câştige o nouă experienţă care sper că le va fi de folosi în viitor. Le-am vorbit din perspectiva omului din spatele titlului de antreprenor cu o experienţă de peste 12 ani în conducerea unui business 100% românesc. Le-am povestit din propria experienţă despre cum poţi ajunge la succes, despre pasiune,despre încrederea în sine, despre implicarea în comunitate, dezvoltare continuă, despre educaţie, perseverenţă, despre cum învăţăm din greşeli. Au înţeles, cred, că succesul vine atunci când faci lucrurile să se întâmple.

Cei mai activi dintre ei au fost premiaţi cu cărţi despre business, dicţionare de limba engleză, testări gratuite a nivelului de engleză şi locuri în cadrul Clubului de Conversaţieal Shakespeare School ”English Over a Cup of Tea”.

Astfel de evenimente sunt de încurajat, iar astfel de tineri trebuie susţinuţi şi ghidaţi să îşi găsească misiunea în viaţă şi să ofere 100% în tot ceea ce fac. Ei sunt la rândul lor modele de urmat pentru colegii lor. Le doresc tuturor mult succes în finalizarea studiilor şi în carieră, fie că vor găsi sau nu pasiunea pe care să o transforme într-o idee de business şi o afacere prosperă.Încheicu ideea principală cu care, sper, că cei prezenţi au plecat acasă –Some people dream of success, others make it happen.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite