Sunt trist: m-a criticat graţioasa Oana Roman

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telecomanda are multe calităţi, dar şi un cusur: te poţi trezi holbând ochii la emisiuni şi posturi TV pe care altfel nu le frecventezi.

Iar dacă doza de circ e bine aleasă, te poate prinde ora două noaptea privind personaje demne de un insectar.

În noaptea de vineri spre sâmbătă m-am lăsat păcălit de Dan Diaconescu. Plimbând telecomanda de la posturile generaliste spre cele de sport, am făcut o escală pe OTV. Vorbeau Mioara şi Oana Roman. Credeam că zăbovesc zece secunde, dar am rămas mai bine de două ore. Era o fascinaţie masochistă, de genul celei care, cu câţiva ani în urmă, mă ţinea aproape de dialogurile nocturne dintre Silviu Prigoană şi distinsa sa soacră, autoarea unei replici istorice: „Silviule, mamă, ai grijă cum te porţi cu Adriana, jar mănânci!".

Doamna Roman şi fiica sa au găsit inamicul pe care să-şi descarce furia: autorul cărţii „Crimele Revoluţiei". „Am citit cartea. Sunt numai minciuni!", a tunat fosta soţie a lui Petre Roman. „Ar fi bine să nu citească nimeni cartea asta!", a decretat şi duduia Oana.

Publicul lui Dan Diaconescu trebuie să fi remarcat stilul plăcut al doamnei Mioara Roman. Vorbeşte ritmat, povesteşte frumos, este o prezenţă agreabilă. Totul, până când vine vorba despre anii 1989-1990. Aici, distinsa doamnă redevine soţia fostului prim-ministru, prinţul alb care voia să salveze România. Unghiul din care priveşte acele vremuri nu diferă prea mult de cel al lui Ion Iliescu, de exemplu.

Pe la două noaptea, Dan Diaconescu le-a citit invitatelor sale un mesaj de la Cristi Paţurcă: „Ştiţi cumva cântecele din Piaţa Universităţii?". Paţurcă este tânărul acela care, acompaniat de chitară, cânta „Imnul golanilor" în balconul Universităţii, la manifestaţia-maraton din aprilie-mai 1990.

Reacţiile din studio ne-au teleportat direct în epoca sumbră a guvernării FSN. Mioara Roman: „Şi Marian Munteanu a fost un mare comunist!". Oana Roman: „Las' că ştiu eu ce era în Piaţa Universităţii!... Se duceau şi beau şi strigau!". Apoi i-a oferit un sfat lui Paţurcă: „Să bea mai puţin şi să-şi pună dinţii!".

Biata doamnă Roman! Sărmana domnişoară Roman! Au trecut 20 de ani peste ele degeaba. Iar în toată ecuaţia asta, duduia Oana adaugă şi o consistentă doză de ţăţism. Nu întâmplător, când mahalaua respira prin guriţa domnişoarei Roman, mama sa a simţit nevoia să intervină: „Oana, te rog, nu în prezenţa mea!".

Înainte de a-l sfătui pe Cristi Paţurcă să-şi pună dinţii, Oana Roman ar trebui să se uite un pic în oglindă. Nu de alta, dar vorba lui Dan Diaconescu Direct: „Iată ce spune un telespectator: «Felicitări, Oana, de fiecare dată eşti tot mai frumoasă!»".

Ea tot mai frumoasă, eu tot mai trist: cartea mea a dezamăgit-o. O dezamăgire cruntă, de dimensiuni XXL. Sau XXX? Din această dilemă ne poate scoate doar stripperul Cristi. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite