Solidaritate? 68.000 de cadre MAI vor beneficia prin ordonanţă de creşteri salariale importante

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi politie

Peste 68 000 de angajaţi ai ministerului afacerilor interne vor beneficia de creşteri salariale importante. În medie fiecare persoană va beneficia de o creştere lunară de 400 de lei. Cel mai probabil este bonusul pe care ministrul îl oferă pentru obedienţa de care poliţiştii au dat dovadă şi sârguinţa cu care au aplicat amenzile ilegale şi neconstituţionale.

Când au scăpat de guvernarea PSD românii şi-au spus atunci: mai rău şi mai ofensator de atât nu se poate. Iată că se poate totuşi, arătând că vorbim de fapt de feţe diferite ale aceleeaşi probleme: moştenirea comunistă din cele două principale partide post-decembriste: PNL şi PSD. Practic ambele sunt făcute din aceeaşi structură de oportunişti şi incompetenţi care se perindă dintr-o parte în alta cu gândul să tragă foloase proprii şi nu să conducă o ţară în beneficiul cetăţenilor.

Solidaritate?

În timp ce un antreprenor român, Ştefan Mandachi, şi-a pus la dispoziţia salvatorilor în mod gratuit toată infrastructura economică de care dispune, fără a beneficia de susţinerea statului român, acesta din urmă oferă creşteri salariale importante angajaţilor la stat.

Există un blocaj mental când te gândeşti la acest lucru: ţi se cere să donezi pentru susţinerea spitalelor dar pe de altă parte poliţiştii, care în medie câştigă peste o mie de euro lunar, primesc un bonus de 10%.

Nu înţelegem: nu sunt bani pentru investiţii, se fac împrumuturi colosale de către Florin Cîţu ca să plătească datoriile ţării, iar noi creştem salariile a 68 000 de angajaţi publici?

În acest timp zeci de mii de afaceri sunt închise fără nici o susţinere şi sute de mii de români şi-au pierdut locul de muncă.

O armată ca să ne apere de ce?

Dar eu sunt mai idignat şi de altceva: adică peste 68 000 de poliţişti ne apără de ce anume?

Numărul angajaţilor din MAI este unul colosal, suficient cât să facem o armată.

Dar de cine ne apără această armată? Vă spun eu: de nimeni. Armata de poliţişti este creată să apere pe politicieni de nemulţumirea românilor. Vedem cu toţii poliţişti care stau la chermeze cu interlopi, care fraternizează cu infractori, care nu îşi fac treaba. În România se fură pe rupte prin intermediul partidelor politice, iar interlopii joacă la aceeaşi masă cu cei care beneficiază de creşterile salariale.

Poliţia ca şi aparat opresiv

Poliţia nu apără pe români de cineva, ci apără de români pe infractori. La acest moment creşterea de venituri reprezintă o mită acordată aparatului opresiv pentru că şi-a făcut treaba.

Să nu uităm de momentele în care PSD gaza cu jandarmeria şi poliţia pe românii nemulţumiţi din ţară. Ce spunea atunci PNL? Că va face dreptate.

Nu responsabilitatea faţă de cetăţean este motivul creşterii salariale ci obedienţa faţa de partidele politice.

Dar la ce să te mai aştepţi din partea unei puteri care conduce în mod neconstituţional ţara? Aprobarea creşterii salariale s-a făcut prin ordonanţă de urgenţă. Care este urgenţa acestei creşteri? Nu este nici una, astfel că aprobarea prin ordonanţă este una ilegală. Cine ar trebui să o conteste? Avocatul poporului, dar nu o va face deoarece şi el a fost la un moment dat mituit cu o funcţie publică şi cu o pensie specială.

Protest la Sebeş împotriva tăierilor ilegale.

Între timp la Sebeş se anunţă pentru data de 23 mai, ora 09.00, un protest împotriva tăierilor ilegale. Acesta avea loc în faţa celor doi mari poluatori din zonă.

O să spuneţi că ar fi cam ilegal să mergem acolo. Ilegale şi neconstituţionale sunt tocmai restricţiile şi amenzile impuse de autorităţi. Acest lucru este deja dovedit de decizia Curţii Constituţionale.

Libertatea nu se discută şi nu se negociază.

Există autorizaţie de protest depusă, o să vedem ce se va întâmpla.

Un protest în care măsurile de izolare socială se respectă este un protest responsabil. Însă nu putem permite ca jaful pe timp de pandemie să continuie.

În 1989 s-a murit pentru libertate. Armata asta de poliţişti în loc să apare pădurile României se ocupă de împărţit amenzi la persoanele vârstnice care nu reuşesc să se mişte suficient de repede la magazin.

Îi aşteptăm şi la Sebeş să oprească cancerul din mijlocul României, nu să sancţioneze pe românii care ies în stradă să îşi apare Ţara. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite