Secretele unei exprimări fluente şi cursive în limba engleză

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clubul de Conversatie English Over a Cup of Tea

Copiii nostri studiază engleza de mici, iar regulile de gramatică li se par uşor de aplicat. Se uită la filme în engleză, ascultă muzică în engleză, scriu în engleză, chiar adoptă în vocabularul lor cuvinte din engleză. Cu aşa o expunere, zilnică, ajung repede să înţeleagă cam tot ce aud, să scrie corect şi să aibă un vocabular bogat. Dar, cum stau lucrurile când vine vorba de o conversaţie în limba engleză?

Dezvoltarea abilitatii de vorbire cursiva intr-o limba straina este un proces de durata, care trebuie sa isi faca propriul curs. Perioada in care acesta se realizeaza este diferita, in functie de diferitele tipuri de cursanti. Cei care au incredere in fortele proprii si nu se tem sa faca greseli, pe care in cele din urma le si corecteaza singuri, au tendinta sa invete mai repede, capatand fluenta in exprimare mai rapid decat cei care sunt timizi si refuza sa vorbeasca. Pana si vorbitorii nativi ai unei limbi fac greseli atunci cand incep sa construiasca fraze, cand sunt in proces de a invata sa vorbeasca. Insa ei, fiind la varste fragede, nu au acea ”teama de ridicol” sau constiinta unor ”asteptari” auto impuse sau impuse de ceilalti. Astfel, procesul devine mult mai simplu, mai putin solicitant si mai rapid.

In timp, prin practica si expunere constanta la limba engleza vor reusi sa capete fluenta si acuratete in conversatie. Secretul este practica, acceptarea greselilor si auto-corectarea acelor greseli, in mod natural. Lucrul de care au nevoie este sa capete incredere in fortele proprii.

Participarea la conversatii in limba engleza ofera cea mai eficienta expunere dar si ocazia de a asculta si a se exprima,in acelasi timp. Atunci cand la conversatie participa un vorbitor nativ, castigul este cu atat mai mare. O conversatie cu un nativ ajuta in dobandirea unei pronuntii corecte, a unui vocabular mai bogat si in auto corectarea greselilor de inceput.

Ajutati-i pe cei mici cu cateva sfaturi:

§  Depaseste orice teama ai avea de a face greseli. Vei face greseli, pe care tot tu vei sti sa le corectezi, in timp.

§  Ai rabdare cu tine. Invatarea oricarei limbi straine poate fi grea, ca orice alt lucru pe care il inveti de la zero. Insista, exerseaza si vei vedea rezultate.

§  Profita de orice ocazie pe care o ai sa vorbesti engleza cu cei din jurul tau.

§  Vorbeste cu prieteni care studiaza si ei engleza. Atunci cand va intalniti, faceti un exercitiu simplu... vorbiti doar in engleza unul cu celalalt.

§  Citeste povesti scurte cu voce tare si incearca sa vezi, sa spui si sa auzi cuvintele pentru a-ti reimprospata memoria.

Profitati de orice oportunitate de a-i expune pe copii la discutii cu vorbitori nativi de engleza. O varianta poate fi un concediu, o excursie sau o tabara de vara intr-o tara unde se vorbeste engleza. Dar si mai la indemana este sa ii inscrieti la un Club de conversatie in limba engleza cu profesor nativ

Acolo vorinvata sa depaseasca orice teama de a face greseli, sa aiba rabdare cu ei si sa capete incredere in fortele proprii. Vor avea ocazia sa vorbeasca in engleza intr-o atmosfera prietenoasa si distractiva, sa participe la activitati interactive si amuzante, sa se implice in discutii pe teme interesante pentru varsta lor, care ii vor ajuta sa faca progrese enorme in conversatie. Shakespeare School a inclus in programa un proiect menit sa ajute cursantii sa isi dezvolte abilitatile de conversatie in limba engleza. Este vorba de Clubul de conversatiecu profesorul nativ Chris Smeeton. Un nou modul incepe in februarie. Aflati mai multe detalii despre curs si despre inscriere AICI. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite