#prosit2014!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesajele de Anul Nou ale milioanelor de telespectatori ai Concertului de la Viena vor fi postate în direct, în acordurile celebrului vals An der schönen blauen Donau , pe ecranul uriaş a ceea ce numim Social Media.

Filarmonica din Viena anunţă oficial că, pentru prima dată în istoria de 74 de ani a Concertului de Anul Nou, înaintea celui de-al doilea bis, tradiţionalul An der schönen blauen Donau, milioanele de telespectatori ale acestui show cult ce are loc la fiecare 1 ianuarie vor putea să-şi ureze La mulţi ani prin intermediul reţelelor de socializare! Toată lumea este invitată să-şi felicite prietenii, familia şi apropiaţii graţie acestei transmisiuni mondiale, mesajele de Anul Nou fiind postate o dată cu începerea celebrului vals la Muskverein. Aşadar, Prosit 2014 ! 

image

FOTO Wiener Philharmoniker

Folosind hastagul digital # prosit2014 - mai toti avem câte un smartphone - mesajele  telespectatorilor acestei megatransmisii vor putea fi urmărite în întreaga lume.Ce înseamnă acest lucru ? Evident, un indiciu al globalizării şi un plus de celebritate pentru acest eveniment devenit, în ultimii ani, iconic. Şi, fără îndoială, cu toate umbrele istoriei şi exagerările cu iz şi implicări comerciale, un imens ambasador al culturii clasice europene. În plus, ca o tresărire de orgoliu, o lovitură magistrală pe care televiziunea o dă în lupta cu social networks, folosindu-se tocmai de imensa popularitate a reţelelor sociale,  Facebook, Twitter sau Instagram. Pentru că succesul de proporţii şi audienţa de milioane  a acestei transmisii muzicale mondiale dau o gură bună de oxigen fostului cel mai popular mijloc de informare  în masă, cu evident slabe şanse de supremaţie în încleştarea feroce dintre media tradiţională versus social media.

barenboim foto andrei gandac

Dincolo de această premieră, despre Concertul de Anul Nou ar fi multe de spus. De la prezenţa starului Daniel Barenboim,  pentru a doua oară la pupitrul concertului de început de an (prima dată în 2009), despre aniversarea unui secol şi jumătate de la naşterea compozitorului care poartă numele de Strauss, dar nu are legătura cu dinastia valsului, despre ‘Seid Umschlungen, Millionen’ şi despre Primul Război Mondial, despre trecutul nazist, uneori ascuns, al începuturilor acestui concert şi contemporana aprigă luptă pentru un bilet la Musikverein pe 1 ianuarie. Dar despre şi uriaşa cifră de afaceri din vânzările înregistrării care apare incredibil de rapid pe piaţă,  până la faptul că aranjamentele florale nu vor mai fi  asigurate anul acesta de niciun città italian, o altă incredibilă premieră! 

Trebuie neapărat spus însă că  la noi, singura Televiziune ce transmite acest concert, urmărit de milioane de români, în fiecare primă zi, a fiecărui Nou An este Televiziunea Română. Am stat de vorbă cu veteranii redacţiei muzicale din TVR care-şi amintesc începuturile transmisiei Concertului de Anul nou ca fiind undeva la jumătatea anilor `60. Dincolo de amintiri, de la telerecording şi înregistrările alb-negru, de la sincron şi prima difuzare color, cu crainicele Sanda Ţăranu, Ioana Măgură, Delia Budeanu, Lia Mărăscu, Silvia Ciurescu sau Cristiana Bota prezentând din off doar titlurile lucrărilor din concert, la redactorii muzicali ce s-au perindat la microfonul de comentator al acestui show, ştiu cu certitudine că în 1985 Tudor Vornicu aniversa într-una din emisiunile sale,  25 de ani de transmisie a acestui concert. 

Păstrând tradiţia, vă invit miercuri 1 ianuarie 2014 de la ora 12.15 pe TVR 1 şi TVR HD să vizionaţi Concertul de Anul Nou 2014. Doar la Televiziunea Română. Şi nu uitaţi, cînd Daniel Barenboim va ataca Frumoasa Dunăre Albastră, puteţi da send unui #lamulţiani pe care îl vor vedea milioane de oameni ! 

#prosit2014 !  

Autorul acestui text va fi gazda dumneavoastră la cel mai mediatizat eveniment muzical clasic din lume este în direct şi în exclusivitate doar la  TVR 1, TVR HD şi pe tvrplus.ro miercuri, 1 ianuarie 2014, de la 12.15 şi după  Telejurnal , de la 13.15. Doar la Televiziunea Română.

image

* articol preluat de la tvr.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite