Profesorii români pot obține vize SUA mai rapid prin programul USA Visa Facilitation

0
0
Publicat:

Profesorii din mediul academic superior din România au acum posibilitatea de a aplica mai ușor pentru vize SUA în scop turistic sau profesional (vize B-1/B-2) prin programul guvernamental "USA Visa Facilitation".

image

Programul, care este activ până la 1 octombrie 2024, se concentrează pe facilitarea programărilor pentru interviurile de vize B-1/B-2 și se adresează atât cadrelor didactice, cât și membrilor familiilor acestora, incluzând soț/soție și copii. Acest beneficiu poate fi accesat si pentru reînnoirea vizelor existente.

Criteriile de eligibilitate pentru participarea la "USA Visa Facilitation" includ:

·         Aplicantul trebuie să aibă cetățenia română și să fie cadru didactic într-o instituție de învățământ superior din România;

·         Aplicantul și soțul/soția nu poate avea refuzuri anterioare privind accesul în Statele Unite și cazier fiscal sau judiciar.

Pentru profesorii români din universități care nu dețin o viză B-1/B-2 și nu au încă o programare pentru interviu, procesul de participare la "USA Visa Facilitation" presupune următorii pași:

·         Parcurgeți procedura de solicitare a vizei B-1/B-2 pentru SUA.

·         Completați formularul de viză.

·         Efectuați plata taxei de viză.

·         Completați formularul specific pentru "USA Visa Facilitation Program". Acest pas necesită și atașarea chitanței corespunzătoare plății taxei de viza.

·         După finalizarea acestor etape, veți primi confirmarea programării și detalii privind procesul de livrare/ridicare a pașaportului.

Cei care au deja programare pentru un interviu de viza pot accesa programul prin anularea programării existente si completarea formularului "USA Visa Facilitation Program".

Pentru aplicanții sub 14 ani, se poate solicita o viză fără interviu în anumite condiții, în timp ce aplicanții cu vârsta peste 14 ani trebuie să aibă o programare la interviu, fiind obligatoriu să fie însoțiți de ambii părinți.

De asemenea, programul oferă posibilitatea reînnoirii vizei B-1/B-2, fără participare la interviu, daca viza anterioara a expirat cu cel mult 48 de luni în urmă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite