Premierul Ciolacu confundă Guvernul României cu covrigăria din Buzău

0
0
Publicat:

Din ultimele interviuri acordate presei se pot desprinde multe aspecte neştiute ale personalităţii lui Marcel Ciolacu. Voi încerca să le desluşesc în cele ce urmează.

Puterea i-a luat minţile şi lui Ciolacu

În interviul acordat postului  România tv, Ciolacu spune:

Eu am promis şi nu mi-a convenit, în primele zile după ce am preluat mandatul, în primul telefon primit de la Comisie, să fiu avertizat că anul viitor se vor tăia fondurile europene, dacă România continuă în acest ritm şi nu se ia nicio măsură.

Realitatea era, când am devenit prim-ministru, că ne vom încadra într-un deficit de 6,8 la sută. Lucrul acesta nu se va întâmpla. Aceasta ar fi însemnat să depăşim 0,6 deficitul de anul trecut. Automat de la 1 martie, România ar fi rămas fără fonduri europene”.

Marcel Ciolacu este convins că măsurile pe care le-a luat în domeniul fiscal sunt suficiente să primim fondurile europene. Nu ştiu cum este aşa de sigur, pentru că deficitul la 30 octombrie a crescut la 3,97% din PIB, adică 63 miliarde lei. Vom vedea dacă noile măsuri introduse îşi vor face efectul, apoi să se laude cu ele.

În plus, vor face ele faţă cheltuielilor uriaşe promise de la buget în 2024?

- Noua lege a pensiilor are un necesar de finanţare încă neclar, de circa 26 miliarde lei, dar s-a pomenit şi cifra de 56 de miliarde lei.

-Plata ratelor la credite şi dobânzi se va ridica la 40 miliarde lei în 2024.

-Romania a trecut la datoria publică de 50% din PIB, ceea ce înseamnă, conform legii responsabilităţii fiscale, măsuri speciale de reducere a cheltuielilor.

-Daca nu reuşim să ne încadrăm în ţintele de deficit cerute de CE pierdem banii din PNRR şi Fondul de Coeziune, în care caz şi posibilitatea de a ne împrumuta se reduce.

-S-au acordat deja măriri de salarii de 25% salariaţilor din Finanţe, se vor acorda de la 1 ianuarie măriri de 20% în învăţământ, la ministerul Muncii, şi altor categorii sociale.

- Războiul de lângă noi impune înarmarea României şi creşterea bugetului Apărării la 2,5% din PIB.

-Asistenta socială pe care trebuie să o susţină statul în 2024 se ridică la circa 180 miliarde lei.

-Anvelopa salarială a bugetarilor este acum de circa 100 miliarde lei. 

-Bugetul total pe 2024 ar putea fi, în mod real, circa 475 miliarde lei.

Cum se va respecta ţinta de deficit de 4,4%? Este imposibil.

Ciolacu nu a precizat dacă CE este de acord cu depăşirea deficitului de 4,4% pe anul 2023, ceea ce înseamnă că nu a fost de acord. Mai mult, CE l-a avertizat telefonic că dacă depăşeşte deficitul vom pierde fondurile europene.

Guvernul este în urmă şi cu îndeplinirea jaloanelor din PNRR. La 30 noiembrie trebuia trimisă cererea de plată nr. 3, care n-a fost trimisă pentru că nu am îndeplinit jaloanele cerute de PNRR.

Ciolacu despre pandemie

Marcel Ciolacu s-a dezlănţuit în interviu despre ororile petrecute în pandemie.

„Am avut o mortalitate pe primul loc în lume în timpul pandemiei, despre asta nu mai vorbește nimeni, acolo ar fi trebuit cercetat de ce s-a întâmplat. Există și omor din culpă din deciziile luate”.

„Oamenii nu avut acces la sistemul public de sănătate, nu au avut nicio coerență în administrarea unei astfel de situații. Părerea mea este că a fost mult amatorism, multă prostie și au și furat. Sunt celebrele poze din Palatul Victoria. Este un raport al Curţii de Conturi în ceea ce privește vaccinul, măștile neconforme la prețuri astronomice, avem o datorie să aflăm adevărul.”

Ciolacu este deja în campanie electorală dar loveşte în partenerul său de guvernare, în PNL. PNL a avut premieri în timpul pandemiei şi după, Orban, Cîțu, Nicolae Ciucă.

Tot ce spune acum, electoral, bate în PNL.

Despre mortalitatea pe primul loc în lume. Conform analizelor oficiale, doar 3425 de români au murit strict din cauza de Covid. Restul, până la 68.200, aveau şi alte boli asociate, comorbiditati. Câţi dintre aceştia ar fi murit şi fără contaminarea cu Covid? Nu se ştie.

Cert este că sistemul sanitar n-a făcut faţă avalanşei de infectaţi cu Covid, dar Ciolacu ar trebui să se întrebe care a fost contribuţia PSD la această situaţie proastă a sistemului sanitar. Iar dacă ştie de situaţii de omor din culpă, să le reclame la parchete. Cu atât mai mult dacă ştie de furturi, şi nu le reclamă la parchet, este complice la furt. Ca premier nu te poţi lansa în afirmaţii fără dovezi clare. Dacă rămânea doar covrigar la Buzău da, putea face afirmaţii fără acoperire.

Atacuri la adresă USR

„Eu când vă spuneam că sunt niște oameni falși, niște amatori, care s-au trezit la guvernare și au omorât oamenii, au furat de peste tot și cum au apucat, nu au lăsat nimic în urma lor decât niște imagini că s-a mers cu o rangă și s-a rupt un chioșc la metrou”. „Să nu credeți vreodată că am uitat acele imagini, cu înmormântările în sac de plastic”.

„Ei nu se pricepeau, bineînțeles, a fost o invenție, un partid fantomă care e de stânga marxist, nu și-au identificat nici ideologia, care din scandaluri în Parlament au ajuns la guvernare și s-a văzut adevărata valoare”.

Aluzia la rangă de la metrou se referă la USR, care avea ministerul Transporturilor în acele luni de pandemie. Dar afirmaţia că au omorât oameni, că au furat, fără dovezi, este extrem de gravă şi ar trebui ca cei vizaţi să-i ceară socoteală în justiţie. Mai ales când acuzaţia vine de la premierul guvernului în funcţie.

Este clară campania electorală începută de Ciolacu, care ne dă o idee de ce va urma. Acuzaţii de omor, furt, şi alte grozăvii. Este acuza adusă liberalilor, care au avut conducerea guvernului în acea perioadă.

Ciolacu acuză USR că este de stânga, marxist. Dar a lăudat şi laudă PNRR, care este un plan ce aduce bani României, dar şi reformele atât de necesare. PNRR a fost creat de Ghinea, de la USR. Când e sincer Ciolacu? PSD nu este tot de stânga? Dacă ar fi să comparăm, PSD este de stânga marxist, nu USR, care are opinii de dreapta, şi a şi început construcţia unei coaliţii de dreapta.

Acum ştim la ce să ne aşteptăm de la Ciolacu în campanie. Minciuni peste minciuni, care ar merge la covrigăria din Buzău, dar nu în calitatea de premier al guvernului României.

Ciolacu în luptă cu păcănelele

„În oraşele cu până în 15 mii de locuitori, nu mai există nicio păcănea. Va trece legea în această sesiune prin Parlament şi vom veni cu licenţiere, important este să nu mai păcăleşti oamenii. Acest fenomen este peste tot. este online, în cazino, hotel.”

Premierul Ciolacu este foarte mândru de lupta dusă împotriva păcănelelor. Asta era tot ce lipsea României, lupta cu păcănelele, în condiţiile în care deficitul bugetar riscă să ne ducă la pierderea fondurilor europene. Poate se gândeşte mai bine şi închide şi Loteria Română, că nu este mare deosebire faţă de păcănele. Atitudine de covrigar de Buzău.

Ciolacu: cu certitudine România va avea un preşedinte de stânga

Dar acela nu va fi Mircea Geoana, pentru că „Nu poţi să vii să ridici pretenţii, să fii viitorul preşedinte al României, cu nişte şmecherii ieftine care se făceau prin '92-'96. Este altă provocare. România are o altă realitate. Este cu totul altceva. Totul este schimbat. (...) Societatea aromânească nu este pregătită încă pentru un preşedinte independent.

Altă realitate, care îl cere pe Ciolacu viitor preşedinte. Dacă viitorul preşedinte va fi de stânga, şi nu independent, acela va fi Ciolacu, cine altcineva.

A şi învăţat lecţia de la Dragnea, a plecat în America să primească „binecuvântarea” şefilor americani pentru viitoarea sa candidatura la preşedinţie.

Nu este o idee bună să imite ce a făcut Dragnea.

Ce va urma

O campanie electorală deşănţată, cu acuze de genul „au omorât oameni”, cu laude şi promisiuni deșarte. PSD, AUR şi partidul Dianei Șoșoacă se vor întrece în astfel de acuzaţii şi invective.

Pe cine va avantaja în alegeri o astfel de campanie? Rămâne de văzut.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite