Nu mai daţi în electoratul tânăr!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au găsit principaţii vinovaţi pentru rezultatul alegerilor de duminică: tineretul de la oraş, care a preferat să stea acasă. Dar ce-şi propun, cu adevărat, cei care arată cu degetul pe reţelele de socializare spre această grupă demografică?

S-a discutat foarte puţin de tinerii care nu s-au dus la vot pentru că nu se află în ţară. Oameni care nu şi-au anulat domiciliul din ţară, chiar dacă nu mai trăiesc, de fapt, în România. Nu ştiu exact câţi dintre cetăţenii români care lucrează în afară ţării se incadrează în categoria de vârsta 18-35, dar probabil marea majoritate. Dacă aveţi o statistică credibilă, lăsaţi, vă rog, un link într-un comentariu.

În al doilea caz, tineretul de la oraş, rămas în ţară, trăieşte relativ bine. România are creştere de PIB în ultimii ani. Asta se resminte mai ales în oraşele mari, iar bunăstarea atrage automat după ea oameni care pur şi simplu nu-şi doresc să participe la viaţa politică. Fenomenul acesta se poate observa şi-n ţările „de afară”, spre care mulţi aspiră.

Înainte de a arăta cu degetul pentru presupuşii făptaşi ai rezultatului nefavorabil, ar trebui să ne întrebăm: ce am putea face pe reţelele de socializare, unde-şi duc majoritatea traiul, pentru a atrage aceşti tineri măcar spre cabinele de vot. Nu de alta, dar peste câteva luni votăm din nou. Dacă îi scoatem ţapi ispăşitori acum, probabil vor merge în număr şi mai mic la vot data viitoare...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite