Mauritius, prin ochii Sorinei, 0 studentă din România: ”O experienţă unică!”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mauritius, e experienţă exotică
Mauritius, e experienţă exotică

Sorina ne relatează experienţa ei, trăită vara trecută în Mauritius, unde a avut ocazia să călătorească prin intermediul AIESEC Bucureşti.

Astăzi, vă oferim relatarea Sorinei care, prin intermediul AIESEC, a avut vara trecută uimitoarea oportunitate de a călători în Mauritius.

”Când m-am decis să vin în Africa, mai exact, în Mauritius, toată familia mea şi toţi prietenii mi-au spus că sunt nebună şi că nu era deloc sigur pentru mine. Nu ştiam la ce să mă aştept, dar eram convinsă că va fi grozav. Din prima oră petrecută pe insulă m-am simţit ca acasă: muzică românească la radio, infrastructură slabă, câini vagabonzi, şoferi nebuni, peisaje încântătoare şi oameni foarte ospitalieri. Aveam impresia că nu mă voi plictisi niciodată.

Deşi am petrecut şase săptămâni pe această insulă, mi-au trebuit doar două ore pentru a sesiza uriaşa diferenţă dintre experienţa turistică şi realitate, iar aceasta era doar o mică parte a adevărului... Unele regiuni ale acestei frumoase insule au fost transformate pentru a oferi turiştilor colţul lor de paradis, însă totul se plăteşte, iar de data aceasta, preţul era plătit de localnici.

În fiecare zi eram surprinsă şi, în acelaşi timp, şocată să descopăr diferenţa uriaşă dintre cei săraci şi cei bogaţi, gradul ridicat de discriminare în ciuda faptului că Mauritius este una dintre ţările cu gradul cel mai înalt de multiculturalitate de pe planetă, cu reprezentanţi din India, continentul African, Franţa, China. În plus, cititul, aruncatul gunoiului la coş şi reciclarea nu fac parte din cultura mauritiană.

Chiar dacă uneori aventurile prin care am trecut depăşeau filmele de ficţiune, Mauritius va rămâne una dintre ţările mele preferate, locul în care am legat prietenii adevărate şi, cel mai important, călătoria în Mauritius mi-a schimbat viaţa şi modul de percepţie asupra lucrurilor în general.

Proiectul în care am fost implicată mi-a oferit posibilitatea de a intervieva persoane avizate în domeniu sau miniştrii cu privire la teme sociale precum mediul înconjurător şi cultură, fapt ce m-a ajutat să înţeleg mai bine problemele locale care v-ar putea surprinde, însă pentru a înţelege, trebuie să vedeţi cu ochii voştri!

Tot ceea ce pot spune acum este că trebuie să lăsaţi acolo toate prejudecăţile, stereotipurile şi încercaţi să vedeţi cu ochii voştri. Credeţi-mă, este o experienţă unică, una care-ţi taie răsuflarea!”

Frumos spus! Ascultând povestea Sorinei mai că simt că am fost şi eu în Mauritius. E frumos să călătoreşti chiar şi doar prin poveştile celorlalţi. E parcă şi mai bine (prin prisma faptului că oferă un sentiment de apartenenţă) atunci când auzi că oricât de diferite ar fi lucrurile, există şi foarte multe asemănări, chiar şi la distanţe de mii de km.

Deci, mergem şi noi în Mauritius?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite