Manipulare şi minciuni

0
0

Toţi am fost vinovaţi. Pentru că l-am suportat pe Ceauşescu. Toţi am fost comunişti. Pentru că am acceptat comunismul. Toţi am colaborat. Pentru că am tăcut. Toţi suntem vinovaţi pentru România de azi.

Această „vinovăţie generalizată“ este o mare tâmpenie. Înghiţită de foarte mulţi români. Adică, toţi suntem vinovaţi. Nu-i adevărat! E o manipulare grosolană. Învinovăţirea asta generală, de-a valma, a fost creaţia „băieţilor” din fosta Securitate şi este continuată şi în prezent în subtile forme.

A fost lansată la începutul anilor '90, „toţi români au fost membrii de partid!“, cu ideea de a-i scoate basma curată pe foştii nomenclaturişti ai PCR. Adică, vina pentru abuzurile şi crimele săvârşite în comunism a fost cosmetizată, împachetată şi împărţită prostimii, viitoarea carne de tun a comuniştilor din linia a doua, care l-au împuşcat pe Ceauşescu şi s-au transformat peste noapte în capitalişti, unii au furat România bucată cu bucată, alţii au făcut afaceri cu multinaţionalele care au debarcat la noi, lacome de profituri. Manipularea asta a prins foarte bine la poporul bătut în cap cu secera şi ciocanul: toţi am fost vinovaţi! Nimeni n-a sărit să strige: eu nu sunt vinovat! Chiar dacă au sărit câţiva, li s-a dat în cap: tăceţi, dracului, toţi suntem vinovaţi pentru că am trăit în comunism!  

Apoi, Securitatea n-a fost vinovată, pentru că şi-a făcut datoria faţă de România, a apărat-o. Altă manipulare grosolană pe care a înghiţi-o proletariatul român îndobitocit. „Să nu privim lucrurile în alb şi negru! Au fost şi securişti buni, patrioţi!“ – ni s-a vârât în cap, în tot aceşti ani, de către foştii securişti. Apoi, ni s-a mai spus că turnătorii la Securitate au turnat pentru că n-au avut de ales, au fost aduşi în situaţii limită, aşa au fost vremurile, toţi am fost vinovaţi! – ni s-a inoculat ca să stăm potoliţi. Numai aşa, prin disiparea vinovăţiei, poporul poate fi mai uşor stăpânit, manevrat şi prostit. Arhivele Securităţii, ale PCR, UTC, UASCR şi ale sindicatelor comuniste au fost bine protejate, păzite, distruse, ferecate, astfel încât să nu existe posibilitatea ca vreun nomenclaturist sau securist să trăiască cu musca pe căciulă. Fosta Securitate a avut grijă să arunce strategic cu rahat pentru ca muştele să se adune în altă parte...

Manipularea asta a prins foarte bine la poporul bătut în cap cu secera şi ciocanul: toţi am fost vinovaţi!

Campaniile derulate de adunătura de derbedei condusă de Liviu Dragnea au la bază manualul de manipulare şi intoxicare al fostei Securităţi. „Statul paralel“, de exemplu, este o dovadă evidentă că o nouă generaţie de securişti îşi face treaba: propagandă şi manipulare. Astfel, conform propagandei PSD, condamnaţii în tribunale nu sunt vinovaţi, ci sunt victimele „statului paralel“. 

Istoricul Yuval Noah Harari are dreptate când spune, în cartea „Sapiens“, că „nu există dreptate în istorie“. Vinovaţii pentru crimele şi abuzurile săvârşite în comunism nu vor fi pedepsiţi. Nici cei care au furat România în ultimii 30 de ani. Ei vor muri liniştiţi în paturile lor din pensiunile turistice pe care le-au deschis pe tot cuprinsul ţării, cu banii de la UE. Dar învinovăţirea generală, adică îndobitocirea populaţiei, va continua sub comanda progeniturilor securistice. Mergem înainte.

Mai multe - Opinii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite