Manechinele de la PSD. Dezmăţul pesedist pe banii românilor

0
0
Publicat:

PSD a intrat în zodia manechinelor. Reforma Partidului Social-Democrat, cel mai mare şi puternic partid din România, ca număr de membri şi performanţe electorale, care ani de zile a ţinut partidul din Kiseleff în atenţia reflectoarelor media, a fost, în final, dusă la capăt cu mult succes.

Marcel Ciolacu FOTO Facebook
Marcel Ciolacu FOTO Facebook

Temuţii baroni pesedişti, mulţi dintre ei adevărate fosile comuniste, graşi, urâţi, incluţi şi agramaţi, au fost înlocuiţi de nişte superbe manechine, cu picioare lungi, chip angelic şi zâmbet fermecător, dar la fel de eficiente în prădarea şi cheltuirea banului public.

În primăvara acestui an, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reuşit să scandalizeze opinia publică cu o declaraţie extrem de controversată, făcută în contextul scumpirilor tot mai accelerate cărora românii trebuie să le facă faţă. Astfel, boss-ul din Kiseleff îi îndemna pe români să mai strângă cureaua pentru că, în opinia sa, „o familie poate trăi decent cu un venit de 3000 de lei pe lună”. Nu ştim la  care familii s-a referit domnul Ciolacu când a afirmat că pot trăi cu 3000 de lei pe lună, însă, cu siguranţă, nu s-a referit la familiile manechinelor care au pus stăpânire pe Partidul Social Democrat.

În plin scandal generat de condamnarea lui Mircea Drăgici, fostul trezorier al partidului, la 6 ani de închisoare cu executare pentru că a cheltuit banii partidului, proveniţi din subvenţia de la stat, pentru vacanţe cu familia în destinaţii exotice, dar şi în contextul refuzului, aproape brutal, al conducerii PSD de a pune la dispoziţia publicului contractele prin care social-democraţii şi-au cumpărat liniştea mediatică, o dezvăluire de presă arată cum firma deţinută de manechinul Sorina Stan-Docuz, o apropiată a liderului Marcel Ciolacu, a primit contracte de zeci de mii de lei de la Organizaţia Centrală a PSD pentru „servicii de presă şi propagandă”.

Frumuseţea este extrem de costisitoare, mai ales când trebuie să fii în lumina reflectoarelor pe catwalk, prin urmare firma Look Outdoor SRL, deţinută de Sorina Docuz, favorita domnului Ciolacu, a primit din partea social-democraţilor mai multe contracte finanţate din banii românilor, astfel că cifra de afaceri a firmei aproape că a explodat: de la 6.520 de lei la 5,4 milioane de lei.  Cum despre Sorina Docuz se spune că este noua „Irina Tănase” a PSD, acum înţelegem mai bine şi de ce îi săreau domnului Ciolacu banii din sacou. Pentru că portofelul lui, dar şi al întregului PSD, în care sunt vărsaţi lunar banii românilor, se află în posesia doamnei Docuz. Oare procurorii DNA ce părere au despre această situaţie?

Însă Sorina Docuz nu este singurul manechin care s-a născut sub o stea pesedistă norocoasă. Roxana Ilie, asociata acesteia în firma Look Outdoor SRL, tot un fotomodel de succes, a fost angajată, recent, la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (celebra ANRE), pe postul de consilier la cabinetul preşedintelui. De acum, românii pot să doarmă liniştiţi. Problema facturilor uriaşe la energie, care le genera noaptea adevărate coşmaruri, încât unii au ajuns să se şi sinucidă din această cauză, este ca şi rezolvată. Cu siguranţă, manechinele de la PSD vor reuşi acolo unde specialiştii au dat greş.

Într-un interviu recent, profesorul Bogdan Teodorescu afirma că PSD seamănă foarte tare cu liderul său. Şi are mare dreptate. PSD seamănă cu un bărbat aflat în criza de la mijlocul vârstei. Social-democraţii cheltuie sute de milioane de lei, din banii românilor, pentru a-şi ascunde impotenţa politică. Dacă pe Adrian Năstase l-a doborât aroganţa şi lăcomia, pe Victor Ponta tinereţea şi lipsa de experienţă, pe Dragnea şi Ciolacu i-a îngropat criza vârstei de mijloc. De aceea, nu ar fi rău ca Sorin Grindeanu să se grăbească să ajungă în fruntea partidului, până nu-l ajunge şi pe el din urmă criza androgină. Nu de alta, dar ar fi păcat ca Ion Iliescu, „bătrânul edec”, să rămână în istorie drept singurul bărbat care a condus PSD.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite