Măcelul din Israel, cum a fost posibil? Terorismul islamic și ipocrizia occidentală, un nou episod

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am amânat să scriu despre ce s-a întâmplat în Israel. Este și asta o forma de terapie, să continui o perioadă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat trauma. Dar este o iluzie.

image

Atacul teroriștilor islamici nu este o surpriză, amploarea lui da. Nici atacul rusesc în Ucraina nu a fost o surpriză. În ambele cazuri, Occidentul a fost, din multe motive, complice.

Priviți fotografia: mișcarea care a devastat America, a omorât civili și a distrus o mulțime de proprietăți, a primit distincții din partea statului american. La toate manifestările lor erau și cei cu Free Gaza. Gaza este, de fapt, „liberă” de câțiva ani. De atunci, a devenit un stat islamic, cu scopul asumat și declarat, în repetate rânduri, de a distruge statul Israel. Ce credeați că pregătesc?

De unde au bani de arme? Din ajutoare de la UE, de la SUA, de la Iran și de la Rusia. Frumoasă combinație, nu?

Stânga occidentală îi adoră, vor trece și peste masacrele de acum, așa cum au trecut peste cel al  sportivilor de la Olimpiada din Germania. Câți ani au trecut, de atunci? Prietenul lui Ceaușescu, teroristul egiptean Yasser Arafat, vopsit de KGB în „palestinian”, a primit premiul Nobel pentru Pace. Occidentul îi finanțează cu bucurie pe acești dușmani ai săi, al căror scop este să instituie un stat islamic în locul democrației din Israel.

Gaza este un demo, foarte reușit. Acum vor să îl extindă, spre bucuria Rusiei și a Iranului.

Le este rușine politicienilor și jurnaliștilor de stânga, care au dus anti-semitismul la rang de blazon? Nu, nu le este. Unii se bucură sincer că mor, în sfârșit, evreii, alții se ascund, ipocrit, și cer „pace”.

Hamas a creat în Gaza un stat islamic, fără alegeri, fără drepturi pentru femei, fără drepturi pentru LGBTQ. Nu a păsat de asta nici unei organizații de profil, dar marea lor majoritate este împotriva Israelului, unde aceste drepturi sunt respectate.

Uitați-vă la presa „progresistă”, care și astăzi scrie „militanți” sau „activiști” Hamas, nu teroriști. Și care, de ani de zile, toacă mica democrație din Israel.

Israelul însuși nu a fost atent. Incredibil cum s-a lăsat păcălit. O țară sub asediul vecinilor, de ani de zile, a plătit tribut aroganței și lipsei de unitate. A avut o poziție ambiguă în conflictul din Ucraina, părând mai mult de partea rușilor, la început. Apoi parcă a luat rolul de „lider regional” al lui Emil Constantinescu, organizând un fel de tratative de pace, în loc să își vadă de ale lui.

Rușii le-au mulțumit așa cum știu ei mai bine. Iar ONU le-a adus prompt aminte că au „obligații umanitare”, atunci când atacă teritoriul stăpânit de teroriști.

Extrema stângă franceză nu își mai ascunde sprijinul pentru teroriști, chiar după acest masacru. Mélenchon nu sughiță, nici Annie Ernaux, care și-a scos premiul Nobel în stradă, în sprijinul „cauzei palestiniene”. Propaganda anti-semită de ani de zile, botezată, mai nou, anti-sionistă, are efect durabil.

Există o mică lume liberă, fragilă și divizată, și o lume mai mare, a răului: dictaturile și regimurile autoritare comuniste și islamiste. Occidentul a colaborat cu ele și le-a întărit. Când se va opri?

260 de tineri au fost uciși la un festival de muzică. Muzica este de la diavol, îi învăța un imam pe tinerii din Franța, într-un cartier în care au rămas doar adepții terorismului islamic, botezați eufemistic „radicalizați”. Autoritățile au ridicat din umeri. De atunci aceste cartiere s-au înmulțit. Acolo se celebrează "reușitele" Hamas.

40 de bebeluși au fost uciși de către teroriști, care au sărbătorit asta. Să nu uitam aceste cifre. În Franța așa-zisa cauză palestiniană a fost berbecele anti-semitismului și anti-occidentalismului. Câte atentate islamiste au fost în Franța ultimilor ani?

image

Lupta pentru pace revine, lui Ceaușescu i-ar fi plăcut aceste noi episoade.

Democrația și societatea liberă, cu un nivel extraordinar al tehnologiei, din Occident, sunt un privilegiu și  o excepție, la scara istoriei. Să ne bucuram că trăim în ele, epocile barbare nu s-au sfârșit, a fost o iluzie a sfârșitului de secol XX. Liderul religios suprem iranian le sărută mâinile celor care au plănuit atacul terorist. Iranul are o populație de zece ori mai mare decât cea din Israel.

Cei care urlă că în Occident este rău, speculând defectele sale reale sau imaginare, sunt cei care îi aplaudă, în gând sau în gura mare, pe teroriștii de azi sau de mâine. Indiferent cărui zeu al războiului se închină, feriți-vă de ei!  

Și rugați-vă pentru Israel și pentru Ucraina!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite