„Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină“ – Sf. Augustin

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa este alcătuită dintr-o sumă de experienţe care ne ajută să creştem, să descoperim lucruri noi, să ne cunoaştem mai bine, să interacţionăm mai uşor cu ceilalţi. Cred că sunteţi de acord cu mine. Există experienţele pe care ni le rezervă viaţa de zi cu zi, pe care nu le alegem noi, şi experienţele pe care dorim să le trăim, de pe urma cărora ştim că putem învăţa multe, pe care le alegem noi.

Probabil, cele mai plăcute şi bogate experienţe sunt călătoriile. Te ajută să descoperi tot felul de lucruri noi: locuri, oameni, culturi, mentalităţi, tradiţii. Tocmai de aceea este important să îi învăţăm pe copiii noştri bucuria de a călători, de a întâlni oameni noi, de a învăţa lucruri din aceste experienţe.

O bună modalitate de a face acest lucru este să le oferim şansa să călătorească pentru a studia în străinătate, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp. Este o experienţă cu foarte multe beneficii pentru ei, de la dezvoltare personală la avantajele în găsirea un job bine plătit. În ultimii ani, experienţele multiculturale le-au deschis noi perspective tinerilor români şi i-au ajutat să îşi formeze visurile pe care, apoi, să le transforme în realitate. Mulţi dintre cei care au avut o astfel de experienţă spun că a fost una decisivă pentru viitorul lor.

Ştiu că mulţi părinţi se tem de plecarea de acasă a copiilor lor, mai ales pentru a studia într-o ţară străină, la mii de kilometri distanţă. Însă aceasta plecare poate însemna o evoluţie spectaculoasă a tinerilor şi dezvoltarea lor într-un timp foarte scurt. De multe ori, nu este nevoie de studii de un an sau de un semestru, ci chiar câteva săptămâni pot contribui semnificativ la responsabilizarea tinerilor, maturizarea  lor şi creşterea încrederii în forţele proprii.

În ultimii ani tot mai mulţi adolescenţi români participă la schimburi de experienţă sau merg în tabere internaţionale, în cadrul cărora cunosc tineri din întreaga lume. Provocarea de a ieşi din zona lor de confort şi din rutină, întâlnirea cu oameni din medii culturale cu totul diferite şi necesitatea de a se descurca pe cont propriu într-un spaţiu nou, i-au făcut să vadă cu alţi ochi locul lor în această lume.

Puteţi vedea efectele unei experienţe de studiu în străinătate pentru copiii voştri cu ocazia unei  tabere internaţionale de limba engleză într-un campus şcolar sau universitar din Marea Britanie sau chiar Statele Unite ale Americii.

Acolo au şansa să înveţe engleza de la profesori nativi alături de colegi din toată lumea. Avantajele unui astfel de program ţin în primul rând de siguranţa tinerilor. Ei sunt cazaţi în campusuri ale unor universităţi şi colegii de top şi au alături în permanenţă o întreagă echipă de supraveghetori.

Taberele internaţionale de limba engleză oferă şi cu totul alte perspective asupra învăţării pentru că participanţii iau contact cu stilul britanic sau american de predare, care oferă o experienţă de învăţare plăcută şi eficientă, într-un cadru relaxat. Centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School, ce foloseşte metode de predare interactive şi dinamice, asemănătoare cu cele britanice, organizează de mulţi ani tabere în Marea Britanie şi le recomandă tuturor celor care îşi doresc să se dezvolte pe plan personal şi academic şi să îşi îmbunătăţească perspectivele în carieră. 

Mai multe detalii despre tabere se găsesc pe site-ul www.shakespeare-school.ro/tabere

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite