Leoparzi şi bichoni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Avem valori diferite şi aliaţi diferiţi", spune vicepremierul rus Dmitry Rogozin pe Twitter, alături de un colaj în care Vladimir Putin apare cu un leopard, iar Barack Obama cu un bichon. A reuşit să îşi bătă joc Rogozin de Obama, aşa cum mulţi titrează? Să fim serioşi. Prostii.

Prin imaginea postata pe Twitter, eu zic că Dmitri Rogozin, care prin luna mai ameninţa că ne va oferi onoarea de a vedea un frumos Tupolev Tu-160 pe cerul României, a făcut un mare serviciu administraţiei Obama şi implicit Statelor Unite ale Americii.

Americanii au pozat mereu în bichoni. Bichonul nu îi caracterizează, dar le place să fie arătaţi, mai ales într-un moment ca acesta, drept nişte căţeluşi albi şi paşnici, a căror grijă este aceea de a-şi apăra stăpânul şi totodată pe prietenii lui. Despre bichoni se spune că pot fi uşor răniţi de mânuirea dură. Aţi prins-o pe asta, da?

Obama îi poate ironiza în orice secundă pe ruşi, spunându-le că bichonul din mâinile sale are la dispoziţie o generoasă curte NATO unde se poate juca 24/7, pe când leopardul lui Putin este stresat şi sufocat de intenţiile dalmaţianului UE. Figuri pe stomacul gol, pe româneşte.

De cealaltă parte, animăluţul lui Vladimir Putin e cunoscut pentru apetitul pe care îl are pentru carnea de... câine. De asemenea, este un căţărător excelent. Am văzut asta în cazul Crimeei. Ce-i drept, bichonul a privit anexarea Crimeei de la baza copacului, în timp ce leopardul îşi ducea prada într-un loc cât mai sigur. Nu ştim dacă leopardul ar fi halit bichonul sau invers, dar cert este că nu vrem să aflăm cine pe cine ar înghiţi.

Glumiţa lui Rogozin nu e rea şi alimentează mitul macho man-ului Putin, care, vezi Doamne, e în stare să îmblănzească un leopard (uitaţi, are şi suflet! spune fotografia), dar îl pune într-o ipostază extrem de favorabilă pe preşedintele american. În plus, fotografia fixează eticheta de "bad guy" pe care occidentul a pus-o pe regimul Putin.

Am văzut pe reţelele de socializare că circulă ideea printre pro-americani că bărbaţii "adevăraţi" n-au nicio jenă în a se fotografia cu animalele de companie şi că cei nesiguri de masculinitatea lor exagerează în acţiuni care le confirmă bărbăţia. Discutabil. Asta duce puţin spre textele unui blogger de pe la noi, Otravă.

Mai în glumă, mai în serios, nu e puţin cam mult pentru un înalt demnitar să lanseze astfel de şotii în spaţiul public?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite