Klaus Iohannis joacă leapşa cu religia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis pare a fi opusul prezidenţiabil al lui Victor Ponta. Dacă ultimul a inclus religia între temele electorale, primul a ţinut să se disocieze. Însă doar în aparenţă. De aceea, am o întrebare deschisă pentru domnia sa.

Declaraţie Klaus Iohannis: „Nu voi face declaraţii legate de religie în campania electorală, fiindcă nu mi se pare corect. Una peste alta sau mai ales pentru că România este un stat laic.” Şi a mai spus că religia ar trebui să fie un punct neutru în campania electorală.

Întrebarea mea (multiplă) este următoarea: Cum explică lansarea candidaturii domniei sale sub o alianţă intitulată „Alianţa Creştin Liberală”? Câte din temele sale de campanie privesc direct creştinismul? 

Dacă sunt astfel de teme, cum se împacă asta cu laicitatea României? Dacă nu sunt astfel de teme, ce caută cuvântul „creştin” într-o titulatură politică?

Mulţumesc anticipat.

PS. La cerere, celor neiniţiaţi, le spun că am, de asemenea, o întrebare şi pentru domnul Victor Ponta. Ca sa nu para că fac favoritisme. În curand

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite