Jocurile Olimpice ale drogurilor fără limită. Cine este profund interesat în rezultate?

0
0
Publicat:

Oficial, se numesc The Enhanced Game, au fost fondate în 2023 de Aron D’Souza și principiul de bază este pe atât de simplu, pe cât este de dramatic revoluționar: nu va exista control anti-dopaj, atleții pot urma orice tip de tratament pentru îmbunătățirea performanțelor, contează doar rezultatele obținute. D’Souza declara petru BBC că „este absolut păcat că, în acest moment, campionii olimpici câștigă atât de pițin...există mulți atleți care vor concura la Paris, la OLIMPIADA DE VARĂ 2024, inclusiv câțiva din echipa de ciclism reprezentând SUA și alți atleți care m-au contactat...sunt foarte interesați să concureze în Enhanced Games pentru a a face bani adevărați și să profite de ocazia de a-și crește faima, să o monetizeze și să practice sportul în perioada celor trei ani în care Olimpiada nu are loc”. 

Picture1 png

Bani care să atragă posibilii competitori sunt acum garantați prin participarea la proiect a miliardarului Peter Thiel. (fondatorul PayPal) și de prezența deja confirmată a lui James Magnusen (foto), campion la JO de la Londra 2012

Picture2 png

Este primul atlet celebru care a spus că e gata să participe la întreceri pentru suma de 1 milion de dolari, fiind așteptate înscrieri pentru un set interesant de probe: atletism, înot ridicarea greutății, gimnastică și lupte.

Dar este vorba numai despre încălcarea flagrantă a regulilor milenare ale întrecerilor olimpice, spiritului sportiv și legislației internaționale care interzice dopajul și-l consideră infracțiune pedepsită legal în termenii cei mai drastici?

Răspunsul posibil poate să dea o explicație intereselor profunde care stau în spatele unei asemenea inițiative, desigur spectaculoasă dacă produce rezultatele financiare așteptate, dar departe să fie atât de interesantă încât să justifice atenția unora dintre grupările care, de regulă, evoluează în liga partidelor de importanță strategice și mai rar, sau chiar deloc, nu au tangență cu lumea sporului, generatoare de valori cu durată scurtă de existență și recompensate în cadru festiv cu medaliile de rigoare.

Atunci despre ce poate fi vorba?

Picture3 png

Este posibil, povestesc acum unii autori de legende urbane, ca intențiile profunde să fie legate de noua etapă în care se află acum omenirea, revenită în coșmarul discursurilor care prevestesc un război mondial cu dimensiune apocaliptică. Exact așa cum se întâmpla în primele decenii după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Atunci au apărut primele cercetări finanțate de marile state aflate în competiția Războiului Rece care urmăreau formarea „super-soldaților”, invincibili  datori forței fizice extraordinar și condiționați pentru a suporta orice tip de condiții adverse. Transpuneți în acest context, la modul cel mai practic posibil, deviza  Jocurilor Olimpice „Citius, Altius, Fortuis („mai repede, mai sus, mai puternic”) și să vedem ce rezultate poate să producă efortul unor minți bolnave având la dispoziție resurse financiare enorme pentru cercetări de vârf în domeniul bio-tehnologiei și a ceea ce ar putea să devină Olimpiada steroizilor?

Picture4 png

Din această perspectivă, absolut totul devine posibil căci, pentru prima oară, generalilor din toată lumea li se oferă un domeniu de experimentare uriaș și cu perspective de testare pe  durată lungă sau foarte lungă de timp. La începuturile acestui tip de demersuri totul a început cu experimente de tipul MKULTRA efectuate de CIA pentru obținere „controlului minții” cu ajutorul drogurilor din familia LSD (citiți aici documentul de sinteză publicat chiar de cei de la CIA, acum vorbim despre o etapă cu mult superioară, Atunci, spre exemplu, marea problemă a CIA era că trebuia să lucreze cu droguri noi, încă nu suficient de stabile sau testate, totul trebuia să fie făcut în secret și mare viteză, astfel încât rezultatele nu puteau fi validate pe segmente mari și pe o durată suficientă de timp.

Picture5 png

De data asta, experimentările se vor face în condiții optime, pe subiecți participanți activ la proiect și sponsorizați generos, cu medicamente care nici măcar nu mai trebuie raportate unei autorități d control, după cum și schema d tratament poate rămâne secretă. Rezultatele se pot monitoriza legal pe o lungă perioadă de timp și pot fi făcute estimări ale efectului substanțelor respective în condiții de fort extrem, dincolo d orice parametri considerați „maximali” până acum. Orice general demn de meseria nobilă de militar vă va spune că acesta este visul oricăruia dintre ei, chemați să-și demonstreze expertiza pe câmpul de luptă. Numai că ei, asemenea politicienilor și copiilor lor, nu vor lupta niciodată, căci sunt prea prețioși pentru națiunilor lor.

Vor fi trimiși să moară tinerii, eventual bine drogați cu tot ce pot oferi laboratoarele pentru a-i transforma în vânători mai inconștienți, puțin sau deloc sensibili la durere, cu un apetit exponențial crescut pentru violență...La acest punct precis ne întoarcem cu civilizația noastră post-umanistă. Dacă asta ne-am dorit, atunci exact de asta avem parte și vom avea cu să ne face curaj pentru a înfrunta adversitățile în condițiile în care droguri sunt și vor fi destule în noua și foarte reușita bătălie pentru controlul minții, fără limite și fără bariere morale. Americanii au făcut asta, rușii au experimentat cu succes tehnici ultra-performante de dopaj (vezi tenebrosul caz Lance Armstrong), alții de ce să nu facă la fel, mai ales acum când zona d comenzi militare este atât de promițătoare?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite