Ipocrizie, prostie sau aşatrebuiesăfie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR Vaslui îşi tot fac reclamă cu un puşti de 26 de ani de la ţară, tehnician, pe care îl propun ca deputat. Argumentele, desigur, că e o nouă generaţie, că e cineva care ştie care sunt problemele tinerilor de la ţară, platitudini din acestea.

Pe mine m-a enervat peste poate această idee, pe care o găsesc ipocrită sau prostească, sau amândouă la un loc. Oricum, indiferent cine ar fi, oricât de strălucit ca studii sau realizări, mi se pare o mare bătaie de joc din partea unui partid să vină cu cineva de această vârstă în Parlament. 

Eu nu aş permite, prin lege, ca să existe parlamentari sub 30 de ani – şi asta aşa, cu indulgenţă, treacă de la mine. Să spui că aduci pe unul din aceştia (sau tot felul de alti "specialişti" pe care i-am mai găsit în Parlament: dansatori, pădurari din mijlocul codrului, reparatori de frigidere, brutari etc.) pentru că “ei cunosc bine problemele respectivelor comunităţi”, mi se pare că e o recunoaştere publică a propriei neputinţe. 

Că ei cunosc problemele din satul lor, da, e posibil, deşi deloc sigur. Dar că le şi înţeleg, că pot să le sintetizeze şi să le reformuleze, că pot propune soluţii, că înţeleg dacă soluţiile propuse de alţii sunt bune sau nu, că sunt fezabile, că se potrivesc sau nu cu restul soluţiilor etc., nu mai e câtuşi de puţin acelaşi lucru. Dar absolut deloc!

Dacă USR nu poate afla în alt mod care sunt problemele tinerilor de la ţară, şi au nevoie pentru asta de junele ţăran-tehnician taman în Parlament ca să afle, atunci cred că au o mare, foarte mare problemă…

Ce credeţi, aşadar, despre o astfel de propunere din partea unui partid parlamentar?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite