Încă o zi de campanie fără sare şi piper

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook
Sursa Facebook

Mai sunt trei zile până la mult aşteptatele alegeri prezidenţiale, însă candidaţii par mai obosiţi ca oricând, dacă observăm blândeţea cu care se tratează unii pe alţii. Dincolo de atacurile la persoană şi vrute şi nevrute acuzaţii, peste campania electorală pare că s-a aşezat deja liniştea.

Victor Ponta a lăsat deoparte, miercuri, programul de candidat şi s-a concentrat pe cel de prim-ministru. Premierul a păstorit şedinţa săptămânală de guvern, în care s-a avizat, printre altele, proiectul de lege prin care se pune botniţă presei. Este vorba de iniţiativa senatorului PSD Şerban Nicolae de modificare a Codului Penal, prin care dezvăluirea de informaţii care nu au caracter public dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare se pedepseşte cu închisoarea, a fost avizată favorabil de Guvern.  

Ulterior, miercuri noapte, biroul de presă al Executivului a trimis un alt comunicat de presă, în care a explicat că, de fapt, avizul a fost unul negativ.

„Dintr-o eroare tehnică, în comunicatul de presă de după şedinţă de guvern s-a transmis informaţia că toate proiectele prezentate în şedinţa de guvern au primit aviz favorabil. Pentru corecta informare a opiniei publice, menţionăm că, printre cele 37 de puncte de vedere ale Guvernului cu privire la unele proiecte legislative iniţiate în prezent, există câteva care nu au primit aviz favorabil. Printre acestea se numera şi proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr 286/2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetăţenii care dezvăluie informaţii din dosarele penale, care nu a fost avizat pozitiv de către Guvernul României”, se arată în noul document trimis presei.

Premierul a fost activ şi pe Facebook, unde a postat mai multe fotografii. Una dintre ele este un colaj în care apare în trei ipostaze, aluzie la pasiunea sa pentru sport. În josul fotografiei, premierul ne mai spune pentru a o mia oară că iubeşte sportul. Şi noi iubim sportul, dar păcat că nu avem timp de el!

ponta

Elena Udrea, candidatul PMP la prezidenţiale, încearcă să ne convingă că Victor Ponta şi Klaus Iohannis duc o luptă aprigă pentru electoratul său. „Este o luptă pentru electoratul meu, care va decide câştigătorul în turul 2. Ponta vrea ca votanţii mei să stea acasă, Iohannis ar vrea să îi ia el. 

De partea celor doi candidaţi marionete, au intrat şi oameni din serviciile secrete. S-a ajuns până acolo încât se comandă articole în presa străină pe o schemă ofiţerilor DIE“, a scris Udrea pe Facebook. 

udrea

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, ne anunţă că mâine, începând cu ora 19.00, va avea o sesiune live de întrebări şi răspunsuri cu simpatizanţii săi. Mulţumim că ne-aţi anunţat. Vom fi şi noi pe poziţii!

Restul candidaţilor...aşteaptă ziua de duminică. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite