Fals jurnal de ieri și de azi Gânduri

0
0
Publicat:

24 ianuarie 2024 este emblematic și pentru spiritualitatea identitară românească pentru că în acest an se vor putea sărbători și scriitorii Petru Dumitriu și Eugen Barbu, la 100 de ani de la nașterea lor. Această sărbătoare ar fi – socotesc eu – un fericit prilej pentru sufletul românesc de astăzi, când 24 ianuarie reprezintă și Hora Unirii, inspiratoare pentru simțămintele care guvernează azi societatea românească.

Să recunoaștem că în dreptul consacrării istoriei Horei Unirii aproape niciodată societatea românească n-a fost mai cotropită de însingurare și de singurătatea care nefericit ne înconjoară. Rar a fost în istoria lui 24 ianuarie societatea mai sfâșiată de contradicții sociale și politicianiste ca astăzi când alergarea lacomă după propria îmbogățire individuală nu lasă loc măcar ideii de speranță.

Suntem încă o țară bogată, dar numai pentru îmbogățiți de ocazie. Mă gândesc la o formulare aforistică din literatura mare a lui Eugen Barbu: „Ascultați cum crește iarba!”

Ascultați, mă îndeamnă pe mine gândul, cum cresc diamantele în societatea sfâșiată de pomenitele contradicții sociale și politicianiste.

Sunt blagoslovit de Dumnezeu și de credința în El că într-o secundă a istoriei pe care o traversăm s-ar putea să ne trezim. Nu întâmplător imnul național începe cu o chemare cutremurătoare la speranță.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite