Facem istorie: pe 22 ieşim în stradă pentru Basarabia. Implică-te

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 22 octombrie ieşim în stradă pentru Basarabia. Noi nu căutăm un proiect de ţară deoarece avem unul lăsat de înaintaşi: Toţi Românii într-un singur Stat.

Pe fondul crizei profunde de identitate şi coeziune prin care trece Uniunea Europeană, suprapusă peste strategia agresivă a Federaţiei Ruse de a redobândi controlul asupra statelor din estul Europei, singura soluţie pentru românii de dincolo de Prut, dar şi pentru o ţară mai puternică, este Unirea Basarabiei cu România.

Preşedintele României Klaus Johannis a făcut o comisie pentru a afla ceea ce este ştiut de la înaintaşi: care trebuie să fie următorul proiect de ţară al României. Dar nu este vorba despre un proiect mai vechi, ci despre continuarea celui ce l-am început.

Nimic nu poate trece din acest punct de vedere în faţa dezideratului naţional pentru care înaintaşii noştri au căzut pe front: Unirea tuturor teritoriilor româneşti într-un singur stat. Prin trei războaie au trecut buneii noştri pentru a dobândi ceea ce era de drept al lor. Aşa ceva nu trebuie uitat, iar proiectul de ţară nu poate fi ceva mărunt.

Pe fondul resurecţiei populismului şi a patriotismului de tip Putinist, României nu îi rămâne decât să facă ceea ce este firesc: să îşi consolideze graniţele.

România are la bază un proiect ideologic care a fost conceput în detaliu de paşoptişti şi preluat de toţi marii politicieni care au pus bazele statului român. Nu avem nevoie acum de o comisie ca să aflăm ceea ce ştim deja.

Prezenţa în stradă este extrem de importantă, deoarece aşa vom arăta din nou că proiectul Unirii stă la baza celui mai puternic curent civic din ţara noastră. În faţa politicii, în faţa intereselor proprii, peste orice urmă de îndoială, trebuie cu toţii să punem umărul. Pe 22 octombrie, la ora 14.00, trebuie să fiţi în stradă, iar de acest lucru trebuie să ştie toţi prietenii voştri şi împreună cu care veţi veni.

Avem nevoie de ajutor şi fiecare voluntar contează. Vino în echipa care va organiza acest eveniment:

Dacă manifeşti interes de participare poţi face acest lucru şi folosindu-te de evenimentul postat pe Facebook şi la care trebuie să inviţi pe toţi prietenii tăi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite