Drumul unei tinere românce spre Oxford sau cum îţi poate influenţa viitorul pasiunea pentru limba engleză

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când faci un lucru cu pasiune, orice vis devine posibil. Puţini tineri din România îndrăznesc să viseze, măcar, că ar putea ajunge într-o zi să studieze la o universitate prestigioasă din Marea Britanie, cum este Oxford University, asemenea unor personalităţi marcante din lumea ştiinţei, a literaturii sau a politicii.

Andreea Itu, o tânără absolventă de liceu din Bucureşti, a avut acest vis, a crezut în forţele proprii şi şi-a văzut dorinţa îndeplinită. Începând din luna octombrie 2015, Andreea va studia la University of Oxford.

Drumul ei până acolo a pornit încă din primii ani de studiu la şcoală, când a început să se implice cu pasiune în studiul limbii engleze. La sfârşitul ciclului primar promova examenul pentru admiterea în clasa de engleză intensivă cu punctaj maxim. A urmat participarea la prima ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză Shakespeare School Essay Competition, în 2009, la care a câştigat premiul întâi.

Motivată de aceste rezultate şi de pasiunea sa, Andreea şi-a continuat studiul limbii engleze în cadrul mai multor cursuri desfăşurate la Shakespeare School.

„Cursurile pe care le-am frecventat la Shakespeare School, mi-au fost de un real ajutor în pregătirea pentru susţinerea examenelor FCE, în 2010 şi IELTS, în vara anului trecut. Orele de curs interactive, la care am luat parte cu plăcere de fiecare dată, au contribuit la obţinerea unor rezultate foarte bune. Nota 8.5 (9 fiind cea maximă) pe care am obţinut-o la examenul IELTS a îndeplinit cu uşurinţă condiţiile nivelului de limbă engleză impuse de cele cinci universităţi din Marea Britanie la care am aplicat, inclusiv de University of Oxford, unde voi fi studentă, începând din luna octombrie”, spune Andreea Itu.

Andreea este un exemplu de urmat pentru orice copil sau tânăr român, demonstrând prin povestea drumului său către Oxford că performanţa este întotdeauna rezultatul pasiunii. Părinţii care îşi doresc pentru copiii lor un viitor la fel de frumos ca cel al Andreei, sunt aşteptaţi să îi înscrie în noua serie de cursanţi Shakespeare School, dornici să îşi descopere sau să îşi dezvolte pasiunea pentru limba engleză.

Studiul unei limbi străine devine cu atât mai eficient cu cât are loc într-un mediu prietenos, după o metodă de predare interactivă, alături de o echipă de profesori foarte bine pregătiţi. Shakespeare School oferă cursanţilor o astfel de experienţă. Activităţile, adaptate aptitudinilor diferite ale cursanţilor, îi ajută să îşi perfecţioneze nivelul limbii engleze, dar şi să îşi dezvolte abilităţi pentru viaţă, cum ar fi încrederea în sine, spiritul de echipă, creativitatea, atenţia şi puterea de concentrare, comunicarea şi implicarea socială.

Rezultatele Shakespeare School sunt dovedite de procentajul foarte ridicat de promovare a examenelor internaţionale de limba engleză. Anul trecut, centrul a înregistrat o rată de promovabilitate a examenelor Cambridge de 96% din cei peste 420 de cursanţi, în cazul examenelor Trinity, promovabilitatea fiind de 100% din cei peste 200 de cursanţi.

Cele trei sedii ale centrului de învăţare a limbii engleze Shakespeare School, distins cu titlul de Centru de Platină pentru Pregătirea Examenelor Cambridge, îşi deschid porţile în perioada 31 August – 18 Septembrie pentru încrierile în noul an şcolar 2015 – 2016.

La înscriere, pentru copiii cu vârsta peste 8 ani este necesară o testare a nivelului de limba engleză, oferită GRATUIT de Shakespeare School. Astfel, fiecare cursant va afla care este cursul potrivit pentru el.

 


      

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite