Dragoş Săvulescu va produce un film cu Brad Pitt

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Săvulescu, actor si producător     (Foto: Getty Images)
Dragoş Săvulescu, actor si producător     (Foto: Getty Images)

De fapt, el va produce nu doar un singur film, ci o suită de filme din diferite genuri, având o colaborare cu Cross Creek Pictures - una dintre cele mai titrate companii de producţie de la Hollywood.

Deadline Hollywood, una dintre publicaţiile de top din entertainment-ul american, ne aduce la cunoştinţă, în exclusivitate, faptul că Dragoş Săvulescu s-a asociat cu cea mai în vogă, la ora actuală, casă de producţie de la Hollywood, Cross Creek Pictures, pentru a produce câteva filme pe an pe un termen nedefinit. Împreună, vor finanţa producţii comerciale de film din diferite genuri - Science-Fiction, acţiune, dramă, aventură, etc. cu bugete între 20-65 milioane dolari având ca protagonişti actori de renume mondial. Scopul final al colaborării este nu doar realizarea unor filme blockbuster care să genereze succes la box office, ci şi a unor producţii memorabile care să aducă un plus de calitate, inovaţie şi entertainment de top. 

  

Ca să punem asta în perspectivă şi să apreciem nivelul la care se lucrează, trebuie să menţionăm faptul că această casă de producţie, Cross Creek Pictures, are un track-record de invidiat, filmele produse încasând peste 1 miliard de dolari în toată lumea şi fiind nominalizate la 6 premii ale Academiei Americane de Film, 10 premii Golden Globe şi 18 premii BAFTA - având în portofoliu filme precum „Everest”, „Black Mass”, „Legend”, „A Walk Among The Tombstones”, „Rush”, „Black Swan”, „The Idles of March” şi lucrând cu actori de top de la Hollywood printre care Natalie Portman, Johnny Depp, Chris Hemsworth, Tom Hardy, Liam Neeson, George Clooney, Tom Cruise, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Ryan Gosling, dar şi cu regizori de talia lui Ron Howard, Mel Gibson, Doug Liman, Scott Cooper, Scott Frank, Brian Helgeland, George Clooney, Jean Pierre Jeunet. 

Cross Creek Pictures are şi o echipă de producători redutabilă în persoanele lui Brian Oliver (un veteran al Hollywood-ului) şi Tyler Thompson (un tânăr producător promiţător menţionat în lista Forbes americană „30 Under 30”), ei producând şi filmele de mai sus.

Dragoş Săvulescu este un om de afaceri român care s-a lansat de ceva vreme în lumea filmului, această artă fiind una din pasiunile lui mai vechi şi care acum a devenit o pasiune principală. Dragoş a debutat ca actor în filmul „Love by Design” (2014) în regia lui Michael Damian, dându-i replica celebrei Jane Seymour (serialul „Dr. Quinn”). A continuat apoi cu apariţii din ce în ce mai consistente în filmele „Palatul Pionierilor” (2015: regia Bobby Păunescu), „High Strung” (2016: regia Michael Damian), „Limani” (2016: regia Viorel Sergovici).

Dragoş Săvulescu (Foto: Getty Images)

dragos-savulescu-producator-actor2

Cea mai recentă apariţie a lui pe marele ecran este în filmul „Criminal” (thriller de acţiune), film care a avut cel mai mare buget de până acum dintre toate filmele la care a participat (50 milioane dolari) precum şi o distribuţie eclectică în persoanele lui Kevin Costner, Gal Godot, Ryan Reynolds, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Alice Eve, avându-l ca regizor pe promiţătorul Ariel Vromen (care a mai regizat „The Iceman”). 

Filmul a avut avanpremiera la Londra zilele acestea, iar pe 11 aprilie (azi) va avea premiera mondială la New York. În România filmul va sosi undeva după data de 15 aprilie.

Kevin Costner (actor), Ariel Vromen (regizor), Dragos Săvulescu (actor/producător)

dragos-savulescu-kevin-costner-ariel-vromen

Dragoş Săvulescu şi casa de producţie Cross Creek Pictures vor începe producţia primului film împreună, numit „He Wanted The Moon”, unde rolul principal îi va reveni lui Brad Pitt, el interpretând rolul unui doctor de la mijlocul secolului trecut care, studiind depresia maniacală, alunecă el însuşi în ea, iar fiica lui va încerca să-l ajute şi, în acelaşi timp, să se ajute pe ea însăşi să facă faţă acestei situaţii. Filmul este o adaptare a unei cărţi de memorii cu acelaşi nume, iar scenariul va fi scris de scenaristul Tony Kushner (de două ori nominalizat la premiul Oscar pentru „Munich” şi „Lincoln”). 

Compania de producţie a lui Brad Pitt, Plan B Entertainment, este şi ea asociată în producţia acestui film. Filmările vor începe anul viitor, iar Brian Oliver şi Tyler Thompson de la Cross Creek Pictures vor fi supervizorii din partea Cross Creek Pictures. 

Pe lângă înţelegerea cu Cross Creek Pictures, Dragoş Săvulescu mai are şi alte proiecte în lucru sau proiecte de viitor. Unele din ele sunt documentarul despre muzicianul de film Ennio Morricone „The Glance of Music”, thriller-ul de acţiune „Amber Alert”, un titlu care va fi anunţat la Cannes şi încă unul de acţiune împreună cu acelaşi regizor Ariel Vromen. 

„Brian şi Tyler sunt nişte producători extrem de capabili şi am o mare admiraţie şi respect pentru munca lor, pentru cum reuşesc să găsească material de calitate şi să aducă acest material pe marele ecran. Pe lângă faptul că aceşti doi producători au rezultate impresionante, doresc să cooperez cu Cross Creek pentru că împărtăşim o viziune comună, nu doar la gusturi şi preferinţe în materie de film, dar şi la obiectivele acestui parteneriat - care va aduce filme de calitate pe piaţă”, a spus Dragoş Săvulescu. 
„Suntem încântaţi să avem un partener de producţie ca Dragoş, care ne va ajuta cu resursele şi oportunităţile sale şi va întări colaborarea noastră cu realizatorii de film de top şi va permite să dezvoltăm agresiv proiectele pe care le avem şi pe care dorim să le finanţăm şi producem”, au declarat Brian Oliver şi Tyler Thompson de la Cross Creek Pictures. 

De distribuţia acestor noi proiecte se va ocupa Columbia Pictures, subsidiară a Sony Pictures.

Dragoş Săvulescu şi-a urmat visul şi îşi clădeşte cariera de actor şi producător pas cu pas, acum paşii purtându-l chiar în inima Hollywood-ului, printre nume recunoscute. Dacă nu mă înşel, el e singurul român din ultimii zeci de ani care combină actoria şi producţia la un nivel atât de înalt la Hollywood. Sper ca în viitor să mai urmeze şi alţii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite