Domnule preşedinte, vă rog să NU îl graţiaţi pe Popescu!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă cer, domnule preşedinte, să nu îngăduiţi unui infractor, fie el chiar şi fostul căpitan al echipei naţionale, să se întoarcă în societate înainte de a-şi fi ispăşit pedeapsa pentru faptele săvârşite.

Scrisoare deschisă către preşedintele României, Traian Băsescu

Având în vedere că de vreo două zile înţeleg că sunteţi bombardat cu solicitări prin care vi se cere graţierea cetăţeanului Popescu Gheorghe, condamnat la trei ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, înşelăciune şi evaziune fiscală în formă continuată, vă avertizez că o astfel de decizie ar avea un efect negativ asupra activităţii fotbalistice din România şi încrederii populaţiei în actul justiţiei, motive pentru care vă solicit să nu daţi curs unor astfel de solicitări.

Sustrăgându-se de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, cetăţeanul Popescu Gheorghe a furat bani de la fiecare român care îşi plăteşte corect impozitele şi astfel susţine funcţionarea statului român. Această infracţiune, extrem de gravă în alte ţări, observ că la noi este practic trecută cu vederea.

Au trecut deja opt ani, domnule preşedinte, de când am refuzat să mai urmăresc tot ceea ce are legătură cu Liga I de fotbal din România. Am făcut această alegere tocmai din cauza sistemului corupt, de tip cooperativă, care până acum a pus în scenă doar o permanentă mascaradă televizată.

Acum, după ce am scăpat de Dumitru Dragomir şi de Mircea Sandu, după o decizie surprinzătoare şi foarte curoajoasă a justiţiei, după ce exponenţii mizeriilor care au păstrat fotbalul românesc în mocirlă au ajuns după gratii, încep să cred că aş putea să revin la urmărirea Ligii Naţionale.

Fotbalul românesc pare să fi intrat, în sfârşit, pe un drum bun, dar abia cei vreo doi-trei ani fără păpuşarii de până acum ai sistemului ar putea consolida acest traseu.

Acesta este motivul pentru care vă cer, domnule preşedinte, să nu îngăduiţi unui infractor, fie el chiar şi fostul căpitan al echipei naţionale, să se întoarcă în societate înainte de a-şi fi ispăşit pedeapsa pentru faptele săvârşite.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite